Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26.12.2016 do 1.1.2017

26.12.2016 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec tekom noči, skozi okno vlomil v objekt, kjer je izvršil tatvino več škatlic cigaret in več steklenic alkoholnih pijač, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.12.2016 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal na Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec tekom noči, skozi okno vlomil v gostinski lokal, kjer je izvršil tatvino več škatlic cigaret, več steklenic alkoholnih pijač, ter menjalnega denarja in s tem lastnika oškodoval za cca. 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.12.2016 – VLOM V TRGOVSKI OBJEKT V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v trgovski objekt v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec splezal na streho nadstreška trgovskega objekta, kjer je z razbijanjem stekla vlomil v skladišče in iz njega odtujil večjo količino TV sprejemnikov in prenosnih računalnikov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.12.2016 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V TUJINI
Policisti PP Domžale smo bili s strani lastnika obveščeni, da mu je bil dne 23.12.2016 v Franciji ukraden osebni avtomobil BMW, 330D, modre barve, reg. št. LJ521-ZA. Z dejanjem je lastnik oškodovan za cca. 7.000 EUR.

28.12.2016 – POSKUS VLOMA V FRIZERSKI SALON V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v frizerski salon v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec poskušal skozi okno vlomiti v frizerski salon, vendar je bil s strani stanovalca nad salonom, kateri je slišal ropot, prepoden. Z opisanim je lastnik oškodovan za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.12.2016 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so imeli na Količevem v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP je bil osebni avtomobil vozniku zasežen, zoper voznika pa bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30.12.2016 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec tekom noči s silo telesa skozi vhodna vrata gostinskega lokala vlomil vanj in iz notranjosti odtujil več steklenic alkoholne pijače in denarnico. Z opisanim je lastnik oškodovan za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2016 – POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Proti potrdilu so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ter mu zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

30.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec v večernem času, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje izvršil tatvino zlatnine, srebrnika in denarja, ter s tem lastnico oškodoval za cca. 8.350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2016 – VLOM V STANOVANJE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec v večernem času, skozi okno vlomil v stanovanje in iz njega izvršil tatvino računalnika, prenosnega računalnika, denarja, več vrst nakita, večjo torbo in kontaktni ključ osebnega avtomobila, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.12.2016 – VLOM V STANOVANJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanje v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec v večernem času, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanje in iz njega izvršil tatvino zlatnine, ter s tem lastnico oškodoval za cca. 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.01.2017 – POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katero bodo z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.
 

Po pooblastilu komandirja PP
                Igor Kovač
  pomočnik komandirja PP
 policijski inšpektor specialist II

Tagi