Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 11. 2016 do 27. 11. 2016

 

21.11.2016 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 21.11.2016 okoli 13.00 ure iz trgovine izvršil tatvino več različnih parfumov v skupni vrednosti 5.349,11 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.11.2016 – TATVINA JAKEN V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini moških jaken v trgovini v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca dne 22.11.2016 okoli 12.13 ure iz trgovine izvršila tatvino dveh, sivo-črnih, moških, jaken s kapuco, znamke Nike v vrednosti 239,98 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.11.2016 – ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Na podlagi 23. člena ZPrCP je bil OA vozniku zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper voznika so policisti na pristojno sodišče zaradi kršitev ZPrCP in ZVoz podali obdolžilni predlog.

23.11.2016 – POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani občanke obveščeni o vinjenem vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo na relaciji od Vira proti Domžalam. Policisti so vinjenega voznika izsledili v Domžalah, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (1,17 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

23.11.2016 – PRIJETA OSEBA PRI TATVINI V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prijeti osebi pri tatvini v trgovini v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni dne 23.11.2016 okoli 17.40 ure v trgovini vzel paket alkoholnih pijač Underberg v vrednosti 3,49 EUR, pri čemer pa ga je pri izhodu iz trgovine zaustavila varnostnica in ga zadržala do prihoda policistov. Zoper osumljenega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

23.11.2016 – TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 23.11.2016 med 19.20 in 20.00 uro iz podhoda v Domžalah odtujil tam parkirano, zaklenjeno, kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos, Standard 25, rdeče barve, na katerem je bil nameščen črn kovček, v katerem je bila shranjena varnostna, homologirana, čelada. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA PODREČJU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl vrata in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z nastalo škodo na vratih je lastnik oškodovan za okoli 100 Eurov. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da so štirje neznani storilci s primernim orodjem poskušali odpreti okno, vendar so bili s strani očividca prepodeni. Z nastalo škodo na oknu je lastnik oškodovan za okoli 500 Eurov.
Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SELO PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl vrata terase in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino okoli 20.800 Eurov gotovine v različni valuti in nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 22.000 Eurov. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.11.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino 100 Eurov gotovine ter nekaj kosov ženskih oblačil. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 500 Eurov. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016 – VLOM V FRIZERSKI SALON V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v frizerski salon. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več frizerskih pripomočkov, mobilnega telefona in 30 Eurov gotovine. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 1500 Eurov. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016 – VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem odstranil ključavnico obešanko ter iz garaže odtujil lahki priklopnik, nosilnosti 750 kg, komercialne oznake LP750, serijske številke 104220, letnik 1992, modre barve, ki je prirejen za prevoz šestih kanujev. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 250 Eurov. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016 – ROP ZLATARNE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o ropu zlatarne. Ugotovljeno je bilo, da je neznani zamaskiran storilec s pištolo v roki vstopil v zlatarno in od prodajalke zahteval, da se uleže na tla. Medtem je vzel iz vitrine prodajnega pulta več kosov nakita in gotovino iz blagajne. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 3.000 Eurov. Policisti v zvezi ropa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.11.2016 – PROMETNA NESREČA, KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU TER VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je bil udeležen v prometni nesreči, pri tem pa je žalil drugo udeleženko prometne nesreče. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

27.11.2016 – TATVINA ORODJA IZ ODKLENJENE GARAŽE V RAFOLČAH
Policisti smo bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini orodja iz garaže, storilca pa je oškodovanec prepodil. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je storilec v nočnem času prišel v odklenjeno garažo, ki je v sklopu hiše ter iz nje odtujil več kosov gradbenega orodja (vrtalnik, žaba, udarno kladivo, vibro ploščo, vbodna žaga itd…) v vrednosti okoli 7.000 EUR. V tem času se je oškodovanec s prijateljem ravno vrnil domov. Ker se mu je zdelo, da se zapirajo vrata garaže, je odšel skupaj s prijateljem, pogledat kaj se dogaja. V tistem trenutku je neznanec odprl vrata garaže in s solzivcem posprejal oškodovančevega prijatelja v obraz in zbežal v noč. Pri ogledu kraja dejanja je bilo orodje najdeno med skladovnico drv za bližnjim kozolcem, kamor ga je storilec skril, da bi ga kasneje odpeljal. Vso orodje je bilo vrnjeno oškodovancu, za storilcem pa policisti še poizvedujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka
01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Avtor: Policijska postaja Domžale; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi