Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 3. 2017 do 26. 3. 2017

20. 3. 2017 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V NOŽICAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Nožicah. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je povzročiteljica prometne nesreče telesno poškodovala.

20.3.2017 – POSKUS ODVZEMA OSEBNEGA AVTOMOBILA V KRAŠNJI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil, ki je parkiran ob cesti Krašnja – Negastrn. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem vlomil v osebni avtomobil VW, Golf, katerega je hotel spraviti v pogon, vendar je iz neznanega vzroka od dejanja odstopil in odšel s kraja. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2017 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V PREVALJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil Fiat, Punto, v Prevaljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v omenjeni avtomobil in iz njega izvršil tatvino denarnice v kateri je oškodovanec imel osebne dokumente. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

21. 3. 2017 – ZASEG MOTORNEGA KOLESA IN KAZNIVO DEJANJE PONAREJANJA LISTIN
Policisti PP Domžale so v Domžalah zaustavili voznika neregistriranega motornega kolesa, kateri je vozil motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu s 23. členom ZPrCP mu je bilo motorno kolo zaseženo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil motorno kolo pod vplivom alkohola (1,08 mg/l). Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Prav tako je bilo ugotovljeno še, da ima voznik na motornem kolesu nameščeno ponarejeno registrsko tablico, katera mu je bila zasežena. Zoper njega pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Ponarejanja listin.

22. 3. 2017 – POŽAR V PODJETJU TERMIT V DRTIJI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru v podjetju Termit v Drtiji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vzrok požara varjenje na strehi. Padajoče iskre so zanetile izolacijo na stroju v notranjosti. Požar so pogasili sami zaposleni. Nastala materialna škoda znaša okoli 30.000 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

23. 3. 2017 – TATVINA V KAMNOSEŠTVU V IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kamna v kamnoseštvu v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v delavnico, ter izvršil tatvino sedmih palet dekorativnega kamna in s tem lastnika oškodoval za okoli 5.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 3. 2017 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladoletnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je kolo z motorjem vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa med vožnjo na glavi ni imel pripete ustrezne zaščitne čelade. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti mladoletnem vozniku neregistrirano kolo z motorjem zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Mladoletnik je bil na kraju predan zakonitem zastopniku, zoper njega pa bodo policisti zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 3. 2017 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami kršitelju v Mengšu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 3. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod skozi vrata terase vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine, prenosni računalnik in denar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 3. 2017 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vinjenem vozniku osebnega avtomobila v Mengšu. V postopku z voznikom osebnega avtomobila je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l), zaradi česar je bilo vozniku začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katero bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper voznika poslali na pristojno sodišče.

26. 3. 2017 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (1,14 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti vozniku osebni avtomobil zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd.). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.


                                       Dejan Košir
                        komandir policijske postaje
                          višji policijski inšpektor III

Komentarji uporabnikov
Tagi