Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2.1.2017 do 8.1.2017

01.01.2017 – POŽAR ZARADI UPORABE PIROTEHNIČNEGA IZDELKA V NOŽICAH
Policisti PP Domžale smo bili s strani občana obveščeni, da je prišlo do požara na seniku v Nožicah. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori ugotovljeno, da je občan v bližini kozolca, na tla postavil "kaseto" pirotehničnih izdelkov, jo prižgal, pri tem pa je "kaseto" zaradi neravne podlage odneslo cca. 10 m od mesta postavitve v bližnji kozolec, kjer je bilo na tleh ob kozolcu za cca. Za dve samokolnici sena. Pri tem se je seno vnelo, požar pa je nato sam z vodo pogasil lastnik. Pri vžigu "kasete" s pirotehničnimi izdelki, je eden od izstrelkov priletel v levo roko lastnika in ga lažje poškodoval. Na kraju so bili tudi gasilci, kateri so kraj pregledali s termo kamero in z namenom preprečitve ponovnega vžiga pogorišče ponovno pogasili z vodo. Materialna škoda v zgoraj opisanem ni nastala.

02.01.2017 – VLOM V TRGOVINO Z AVTODELI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v trgovino z avtodeli v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil izložbeno okno ter iz notranjosti vzel manjšo novoletno jelko, na kateri je bilo pet bankovcev za 10 EUR, katere si je prilastil. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.01.2017 – NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini in sicer je mož dlje časa vršil fizično in psihično nasilje nad ženo, zaradi česar mu je bil izrečen ukrep – prepoved približevanja. Policisti bodo zoper njega na pristojno državno tožilstvo podali tudi kazensko ovadbo.

05.01.2017 – TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o tatvini denarnice iz športnega centra v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost oškodovanke in iz ženske torbice, katera je bila odložena v odklenjeni garderobni omarici, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanko za približno 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

05.01.2017 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec okoli 23.00 ure, splezal na balkon stanovanjske hiše in tam z neznanim primernim predmetom, na vzvod, vlomil v zaprto stanovanjsko hišo. Začetega kaznivega dejanja pa neznani storilec ni dokončal, saj ga je v notranjosti stanovanjske hiše prepodil oškodovanec. Zaradi navedenega je neznani storilec kraj zapustil, dejanje pa je ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01.2017 – VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec preko noči razbil steklo na vratih ter tako prišel v vozilo ter pregledal prtljažni prostor, vendar iz vozila ni odnesel ničesar. Materialna škoda znaša približno 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

06.01.2017 – VLOM V KOMBI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kombinirani avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec preko noči razbil steklo na vratih in tako prišel v vozilo ter pregledal prtljažni prostor od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

08.01.2017 – POŽAR V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o požaru za trgovino LIDL v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec zažgal papir v zabojnikih za smeti za trgovino, kateri so ograjeni z nadstreškom in žičnato ograjo. Požar se je nato razširil na bližnjo živo mejo iz cipres. Zaradi hitre intervencije gasilcev, ki so požar pogasili, se navedeni ni razširil na bližnji borovec in stanovanjsko hišo. Pri tem je zgorelo več plastičnih smetnjakov, prav tako je poškodovan tudi nadstrešek pod katerem so bili smetnjaki. Po nestrokovni oceni materialna škoda znaša okoli 9.000 EUR. Za piromanom policisti še poizvedujejo. Zoper storilca pa sledi KO na pristojno OS, zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
               Igor Kovač
    pomočnik komandirja PP
policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov
Tagi