Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 12. 2016 do 25. 12. 2016

12.12.2016 – VLOM V PODJETJE V TRZINU IN TATVINA PLASTIČNEGA GRANULATA
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostne službe obveščeni o vlomu v prostore podjetja v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s silo telesa odprli zadnja drsna vrata podjetja in na navedeni način vstopili na dvorišče podjetja. Iz dvorišča podjetja so odtujili cca. 40 palet s plastičnim granulatom in podjetje oškodovali za cca. 80.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.12.2016 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno vozilo na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem, iz vodil, snel steklo vrat vozila in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.12.2016 – VLOM V TOVORNO VOZILO V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 3.000 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.12.2016 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je v prometni nesreči II. kategorije udeležen voznik OA, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal z vozišča, prebil žičnato ograjo in trčil v parkirano tovorno vozilo. Zaradi poškodb je bil voznik z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC, policisti pa so mu zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

14.12.2016 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Zaborštu. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je v prometni nesreči II. kategorije udeležena voznica osebnega vozila, katera je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani na UBKC, policisti pa so voznici osebnega avtomobila zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

15.12.2016 – VLOM V TOVORNO VOZILO V PRESERJAH PRI RADOMLJAH IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 10.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.12.2016 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pristopil do parkiranega osebnega avtomobila na katerem je s primernim orodjem razbil steklo in iz notranjosti odtujil orodje, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.12.2016 – VLOM V GRADBENI ZABOJNIK V DOMŽALAH IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem preščipnil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino več kosov električnega in drugega gradbenega orodja, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 5.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.12.2016 – VLOM V PODJETJE V TRZINU IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da sta 2 NN storilca tekom noči, z razbijanjem stekla vlomil v podjetje, kjer sta izvršila tatvino več kosov električnega orodja ter s tem podjetje oškodovala za cca. 2.860 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.12.2016 – VLOM V GOSTILNO NA PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostilno na Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je NN storilec tekom noči, skozi okno vlomil v objekt, kjer je izvršil tatvino več škatlic cigaret in predal registrske blagajne z menjalnim denarjem ter s tem gostinca oškodoval za cca. 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.12.2016 – VLOM V DVE PRODAJNI HIŠKI NA TRŽNICI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v dve prodajni hiški na tržnici v Domžalah. NN je s primernim orodjem na vzvod odprl vrata hišk, pregledal notranjost ter izvršil tatvino suhomesnatih izdelkov v višini cca. 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V IHANU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči splezal na balkon ter poškodoval električno roleto. Nato je na drugi strani hiše s primernim orodjem na vzvod odprl okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z nastalo škodo je lastnika hiše oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni odnesel ničesar. Z nastalo škodo je lastnika hiše oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.12.2016 – TATVINA ŽLEBOV V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini žlebov iz stanovanjske hiše v Domžalah. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva prišel neovirano in neopaženo do okna shrambe stanovanjske hiše in na oknu prerezal mrežo komarnika in vstopil v notranjost, katero je pregledal in odtujil gotovino in nakit, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 4.000 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini na Viru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 21.12.2016 okoli 14.45 ure iz trgovine izvršil tatvino več različnih parfumov v skupni vrednosti 748,51 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.12.2016 – DRZNA TATVINA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o drzni tatvini na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci na posebno predrzen način izvrši tatvino ženske torbice z vsebino. Z dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 15.000 EUR. Policisti so z zbiranjem obvestil in prepoznave po fotografijah, nato na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost trem državljanom Romunije, kateri so utemeljeno osumljeni storitve KD. Policisti v zvezi opisanega podajo na pristojno sodišče kazensko ovadbo.

22.12.2016 – VLOM V GARAŽO V DOMŽALAH IN TATVINA PNEVMATIK
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v garažo v SPB-ju v Domžale. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v garažni boks in iz njega odtujil platišča z pnevmatikami, ter s tem lastnika oškodoval za cca. 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega so zgoraj omenjene platišča z pnevmatikami našli in jih vrnili proti Potrdilu lastniku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.12.2016 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so zaradi kršitve po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD), zasegli manjšo količino prepovedane droge – Konoplje. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23.12.2016 – POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM TRAKTORJA V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti PP Domžale so imeli v Prevojah pri Šentvidu postopek z voznikom traktorja, za katerega je bilo ugotovljeno da je vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Vinjenemu vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

23.12.2016 – POGREŠANA OSEBA V MENGŠU
Policisti PP Domžale smo bili obveščeni, da je neznano kam iz Mengša odšla ČAD Marija, stara 61 let. Omenjena ima psihične težave in boleha za demenco. Gospa je visoka cca. 160 cm, normalne postave, kratkih sivih las, nosi korekcijska očala in slušni aparat. Po podatkih prijavitelja, naj bi bila imela oblečeno temno jopico in spodnji del trenerke, črne barve. Pri sebi ima tudi nahrbtnik, modro – črne barve. Policisti nadaljujejo z iskanjem osebe in prosijo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, naj o tem obvestijo Policijsko postajo Domžale ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 113.

24.12.2016 – TATVINA PNEVMATIK Z OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini pnevmatik z osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči z osebnega vozila odtujil vse 4 pnevmatike, vozilo pa podložil s tlakovci. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 2500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.12.2016 – TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini denarnice iz stojnice na tržnici v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost oškodovanca ter mu odtujil denarnico. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 1450 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.12.2016 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči na Količevem. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je v prometni nesreči II. kategorije udeležen voznik osebnega vozila, kateri je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v drugo osebno vozilo. V prometni nesreči se je ena oseba lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UBKC, policisti pa so vozniku osebnega avtomobila zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

24.12.2016 – TATVINA PNEVMATIK Z OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o tatvini pnevmatik z osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči z osebnega vozila odtujil vse 4 pnevmatike. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom popoldneva prišel do kletnega okna stanovanjske hiše, katerega je na vzvod odprl. Notranjost hiše je pregledal in odtujil več kosov nakita ter s tem lastnika oškodoval za cca. 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefonski številki 080-1200.


                                       Dejan Košir
       
                komandir policijske postaje
                          višji policijski inšpektor III

Tagi