Kronika Policijske postaje Domžale: Z ukano izvedli drzno tatvino, na pustovanju sta se stepla …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 2. 2020 do 23. 2. 2020

Domžalski policisti so minuli teden obravnavali več prometnih nesreč, drzno tatvino iz stanovanja ter tudi dva primera povzročitve splošne nevarnosti. Policisti so obravnavali tudi delovno nesrečo v Mengšu, pri kateri je bilo ugotovljeno, da je oseba zaradi popravila strelovoda želela splezati na streho skladišča in pri tem padla iz fiksno pritrjene železne lestve. Na prireditvenem prostoru na Viru pa je prišlo do pretepa dveh oseb. Ker eden od pretepačev ni upošteval navodil varnostnika in v nadaljevanju tudi ukazov policistov, so ga pridržali do iztreznitve. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 2. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  Zoper kršitelja bo na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

18. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi  neprilagojene vožnje voznika tovornega vozila. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni telesno poškodoval, poškodovana je bila le pločevina, saj je nastalo za okoli 5.000 EUR materialne škode. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

20. 2. 2020 – DELOVNA NESREČA V MENGŠU
Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi  popravila strelovoda želel splezati na streho skladišča, med vzpenjanjem po železni lestvi, ki je fiksno pritrjena  na objekt, pa je na višini cca 4,5 m izgubil oprijem v rokah in padel vznak na hrbet na betonska tla ter se poškodoval.

20. 2. 2020 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH – GOREL KARTON
Policisti so bili obveščeni, da za trgovinskim podjetjem v Domžalah gori karton. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba pred tem na neugotovljen način zanetila požar ob trgovini, s požarom pa povzročil nevarnosti za življenje ljudi in premoženje. Požar je bil pogašen s strani gasilcev. Nastala je materialna škoda za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le-tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 2. 2020 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJA V SPODNJIH JARŠAH
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da so se pred stanovanjsko hišo pripeljali trije moški, med katerimi je eden zamotil stanovalko na naslovu in jo z ukano prepričal, da je zapustila hišo in odšla z njim v neposredno bližino. V tem času je druga neznana oseba vstopila v odklenjeno in odprto hišo, kjer je pregledala notranjost in odtujila gotovino in več kosov zlatnine. Pri tem je  nastala materialna škoda za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 2. 2020  –  ZASEG  PREPOVEDANE DROGE TER UGOTOVLJENE KRŠITVE ZAKONA O PORABI ALKOHOLA
Policisti so imeli v okolici prireditve v Domžalah več postopkov z udeleženci, pri čemer so dvema zasegli manjšo količino prepovedane droge, in bodo zoper njiju uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu. Prav tako so  policisti ugotovili tudi tri kršitve Zakona o porabi alkohola, zoper kršitelje pa bodo podali obdolžilni predlog na okrjano sodišče za prekrške.

22. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Mengeš. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi voznica osebnega avtomobila in voznica kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega  vključevanja v promet voznice osebnega vozila. V prometni nesreči se je kolesarka lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom prepeljana v UBKC Ljubljana na pregled. V prometni nesreči je nastalo za okoli 1.500 EUR materialne škode. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

22. 2. 2020 – POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni, da gori v enem izmed blokov v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je na balkonu pogorel papir, plastenka ter stojalo za perilo, požar pa je z gasilnikom že pogasil uporabnik stanovanja, tako da gasilcem ni bilo potrebno posredovati. V danem primeru je nastalo za okoli 200 EUR materialne škode. Zoper stanovalca bo podana kazenska ovadba.

22. 2. 2020  –  KRŠITEV  JAVNEGA  REDA  IN  MIRU  NA JAVNI PRIREDITVI TER PRIDRŽANJE OSEBE
Policisti so na javni prireditvi na Viru posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru, saj sta se na prireditvenem prostoru stepli dve osebe. Pri posredovanju varnostne službe eden od pretepačev ni upošteval ukaza varnostnika prav tako pa v nadaljevanju tudi ni upošteval ukazov policista, ter s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so policisti zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

23. 2. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v roku dveh dni iz skupne kolesarnice stanovanjskega bloka v Domžalah odtujil kolo z motorjem znamke Keeway Focus, temno rdeče barve, letnik 2005. Z  navedenim je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti glede navedenega zbirajo obvestila.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi