Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci spraznili vikend

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 12. 2. 2018 do 18. 2. 2018

V preteklem tednu so policisti Policijske postaje Domžale obravnavali dva vloma. Neznani storilci so obiskali tržni prostor v Domžalah, kjer so vlomili v tri prodajne hiške, iz katerih so odtujili več različnih predmetov. V Zgornji Javoršici pri Moravčah pa so neznani storilci vlomili v vikend, iz katerega so odtujili več delovnih strojev in delovnega orodja, motorni vrtni kosilnici, pnevmatike in moško kolo. Policisti so dvema kršiteljema zasegli manjši količini prepovedanih drog, v Domžalah pa so obravnavali tatvino moškega kolesa. V Spodnjih Jaršah pri Domžalah so policisti obravnavali prijavo lastnice osebnega vozila, ki je vozilo zaupala znancu, da ga ta zanjo  proda. Le-ta pa tega ni storil. Več o kroniki Policijske postaje Domžale za pretekli teden si poglejte v nadaljevanju.

13. 2. 2018 – VLOMI V PRODAJNE HIŠKE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v prodajne hiške v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do treh zaklenjenih prodajnih  hišk, v katera je z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil in iz notranjosti odtujil več različnih predmetov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku  kršitelja, kateremu so zasegli manjšo  količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu  Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

16. 2. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil odklenjeno moško kolo Nakamura,  tip platinum 20, temno sive barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 2. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

17. 2. 2018 – ZATAJITEV OSEBNEGA VOZILA V SPODNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o zatajitvi osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka zaupala svojemu znancu osebno vozilo Peugeot  308, št. Šasije VF34C5FS0CS255635, sive barve, letnik 2013, odjavljeno iz prometa, z namenom, da ga le ta za njo proda. Znanec ji vozila do danes ni vrnil. Z opisanim dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 7000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 2. 2018 – VLOM V VIKEND V ZGORNJI JAVORŠICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vikend  v Zgornji Javoršici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem  na vzvod vlomil skozi vhodna vrata, vrata kleti in vrata drvarnice ter odtujil  motorno  žago Stihl, dve motorni vrtni kosilnici, štiri letne pnevmatike, električno krožno žago, vbodno žago, skobeljnik, škarje za obrezovanje sadja ter moško kolo Cult, črne barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika  oškodoval za okoli 3000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

———————————————————————–

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP,  policijski inšpektor specialist II

Tagi