Kronika Policijske postaje Domžale: Vlomilci in tatovi polno zaposleni

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 23. 9. 2019 do 29. 9. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v več kleti, kjer storilec ni odtujil ničesar, vlom v osebno vozilo in tatvino torbice z vsebino, vlom v skladišče podjetja, iz katerega je vlomilec odtujil orodje ter poskus vloma v podjetje in v garažo. Poleg vlomov so obravnavali tudi tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila in dve tatvini akumulatorjev iz premičnih semaforjev, ki so bili postavljeni na gradbišču. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči, v katerih sta bila povzročiteljica in povzročitelj vinjena. Policisti so imeli v postopku tudi kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge ter voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 9. 2019 – VLOM V VEČ KLETI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v več kleti. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl več kleti vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda za 160 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2019 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti garažna vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi
karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim dejanjem je na vratih nastala materialna škoda v višini 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 9. 2019 – PROMETNA NESREČA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče med dvema udeležencema z osebnim avtomobilom in sicer zaradi nepravilnega premika voznice osebnega avtomobila, za katero je bilo na kraju ugotovljeno še da je vozila pod vplivom alkohola, prav tako pa pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja. Policisti so povzročiteljici na kraju izdali plačilni nalog.

25. 9. 2019 – VLOM V OSEBNO VOZILO IN TATVINA TORBICE Z VSEBINO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN pristopil do odklenjenega osebnega vozila ter iz njega odtujil žensko denarnico z 950 EUR gotovine. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 950 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

26. 9. 2019 – POSKUS VLOMA V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo da so neznanci s primernim predmetom na vzvod odprli kovinska vrata skladišča podjetja, vstopili v notranjost, jo pregledali, vendar pa od tam niso ničesar odtujili, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 9. 2019 – TATVINA AKUMULATORJEV
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dveh premičnih semaforjev, ki sta bila postavljena na gradbišču, odtujil akumulatorja, znamke Varta. S tem dejanjem je podjetje oškodovano za 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2019 – VLOM V SKLADIŠČE PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl desno krilo pritličnega okna in skozi navedeno okno prišel v notranjost skladišča podjetja, iz katerega je nato odtujil orodje. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico okna in podjetje oškodoval za skupno okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne vožnje, z vozilom po cesti trčil v osebni avtomobil udeleženca. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj osebni avtomobil vozil tudi pod vplivom alkohola (0,63 mg/l), zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje. Policisti bodo vozniško dovoljenje povzročitelja z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28. 9. 2019 – TATVINA AKUMULATORJEV
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dveh premičnih semaforjev, ki sta bila postavljena na gradbišču odtujil akumulatorja, znamke Varta. S tem dejanjem je podjetje oškodovano za 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 9. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

29. 9. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 750 EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi