Kronika Policijske postaje Domžale: Vinjen trčil v ogrado in pobegnil, a na kraju izgubil registrsko tablico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 5. 2020 do 24. 5. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, več osebam pa so zasegli manjše količine prepovedane droge. V postopku so imeli tudi več hujših kršiteljev cestnoprometnih predpisov. V enem primeru so imeli v postopku voznico avtomobila, ki je le tega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Voznici so policisti zasegli osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo tudi, da je omenjena brez bivališča v RS, zato ji je bila do delovanja sodišča odvzeta prostost. Policisti so obravnavali tudi tatvino v trgovini, v kateri je neznani storilec odtujil večjo količino artiklov v skupni vrednosti 779,39€. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 5. 2020 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca v trgovini izvršila tatvino večje količine artiklov v skupni vrednosti 779,39 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2020 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Kršitelj se po prihodu policistov še vedno ni umiril, ter kljub ukazu naj s kršitvijo preneha, še vedno kršil javni red in mir, zaradi česar so ga policisti pridržali do iztreznitve. Zaradi kršitev si je kršitelj prislužil plačilni nalog.

19. 5. 2020 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 20 EUR
Policisti bo bili obveščeni o odkritem bankovcu za 20 EUR za katerega se sumi, da je ponarejen in je bil vnovčen na območju Domžal. Policisti so bankovec poslali v analizo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2020  – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ogrado in po trčenju s kraja odpeljal, pri tem pa na kraju izgubil  reg. tablico vozila. Naknadno je bil voznik s strani policistov izsleden, v postopku z njim pa je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom zaradi vseh kršitev CPP poslali na pristojno sodišče.

20. 5. 2020 – TATVINA AKUMULATORSKEGA VRTALNIKA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini akumulatorskega  vrtalnika iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine odtujil akumulatorski vrtalnik znamke MAKITA in s tem trgovino oškodoval za 199,99 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 5. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

22. 5. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 5. 2020 – ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku več oseb, katere so imele v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti  bodo zoper osebe uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

24. 5. 2020  –  ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom  alkohola. Vozilo je bilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Ker je bila voznica zalotena pri prekrških v času ko sodišče ne dela in je brez bivališča v RS, ji je bila na podlagi 110/2 ZP-1 odvzeta prostost. Voznica je bila nato po postopku  privedena k dežurni sodnici okrajnega sodišča, katera je voznici izdala sodbo.

24. 5. 2020 – IZTEKANJE VODE V VEČSTANOVANJSKI ZGRADBI
Obveščeni  smo  bili,  da  na naslovu Domžale, Ljubljanska 82 izteka voda v skupne prostore in močno zamaka. Ugotovljeno je bilo, da je v 2. nadstropju zgradbe odtrgalo ventil hidranta, zaradi česar je voda iztekala iz hidranta in zalila več prostorov. Na kraju je bilo več gasilskih enot in vodovodar, kateri so poskrbeli za delno sanacijo prostorov. Na kraj je prišel tudi inšpektor za požarno varnost. Skupna materialna škoda znaša cca.  320.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo ob zaključku na Okrožno državno tožilstvo podali ustrezen akt.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na spletni strani Policije objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi