Kronika Policijske postaje Domžale: Večkratni kršitelji ostali brez motornih vozil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 7. 2019 do 21. 7. 2019

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več večkratnih kršiteljev cestnoprometnih predpisov. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljena, so bila štirim voznikom osebnih vozil le-ta zasežena, od tega sta dva voznika vozila pod vplivom alkohola, eden pa je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je brez kolesa z motorjem ostal mladoletni voznik, za katerega je bilo nato ugotovljeno, da je kolo z motorjem vozil vinjen. Policisti so imeli v postopku še enega voznika, ki je pregloboko pogledal v kozarec. Policisti so pretekli teden obravnavali tatvino mobilnega telefona, ki je bil odtujen na kopališču ter tatvino ključavnice obešanke z verigo. Na policiste se je obrnil tudi občan, ki je na bankomatu dvigoval denar, le-tega pa je nato pozabil vzeti. Ko se je vrnil nazaj, denarja ni bilo več v reži bankomata. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN KD PRIKRIVANJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je imel na vozilu nameščeni odtujeni registrski tablici. Zoper voznika bodo policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja podali obdolžilni predlog ter kazensko ovadbo na pristojno sodišče zaradi posedovanja ukradenih registrskih tablic.

15. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog.

15. 7. 2019 – ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletnega voznika KZM, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil KZM vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zasežen in z avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog.

16. 7. 2019 – IZSLEDITEV POBEGLEGA GOJENCA
Policisti PP Domžale so na podlagi razpisanega iskanja za pobeglim gojencem vzgojno izobraževalnega zavoda, izsledili pobeglega gojenca ter ga po izsleditvi privedli nazaj v zavod, kjer so ga predali vzgojitelju zavoda.

17. 7. 2019 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je NN izvršil tatvino obeh registrskih tablic iz parkiranega osebnega vozila na parkirišču v Domžalah in s tem oškodoval lastnika za okoli 50 EUR, prav tako je NN izvršil tatvino ene registrske številke iz parkiranega osebnega vozila na parkirišču v Moravčah in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil .

17. 7. 2019- ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU
Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je pri dvigu denarja na bankomatu, le tega tam pozabil, ob prihodu nazaj pa le-tega ni bilo več. Policisti v zvezi navedenega kaznivega dejanja Zatajitve še zbirajo obvestila in bodo po končanem preiskovanju podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

18. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog

18. 7. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP NA KOLIČEVEM IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog.

19. 7. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

19. 7. 2019 – TATVINA KLJUČAVNICE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini ključavnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s kovinskih vhodnih vrat ograjene parcele vzel oškodovanki ključavnico obešenko in verigo v skupni vrednosti okoli 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 7. 2019 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na kopališču izvršil tatvino mobilnega telefona, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 7. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozila pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

*********************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi