Kronika Policijske postaje Domžale: V Radomljah mladenič izvajal nasilje nad člani družine

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 5. 2017 do 5. 6. 2017

29. 5. 2017 – VLOM V PRODAJALNO V MENGŠU, PRIJET STORILEC, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP, ODREJEN PRIPOR
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v prodajalno v Mengšu. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je storilec dne 29. 5. 2017 vlomil v prodajalno v Mengšu in bil nato prijet s strani varnostnika. Ker je bilo ugotovljeno, da gre za storilca – starega znanca Policije mu je bila na podlagi določil 157/II Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Nadalje so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je storilec iz zaklenjene prodajalne lastniku vzel njegov denar, steklenico vina in sladoled. Storilec je bil nato skupaj s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici na pristojno sodišče v Ljubljani, katera pa je po postopku zoper storilca, s sklepom, odredila pripor.

30. 5. 2017 – INTERVENCIJI V RADOMLJAH, PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1, KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši v Radomljah. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je vnuk doma kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog. Po interveniranju in po zbranih obvestilih, pa so bili policisti ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši s strani vnuka. Na kraju ob ponovnem interveniranju so policisti ugotovili, da je vnuk, v vinjenem stanju, doma vpil na babico in očeta, ju zmerjal in med navedenim razbil steklo na vhodnih vratih, ter se pri tem poškodoval. Ker se vinjeni vnuk med interveniranjem policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, je bilo zoper njega v skladu z določili 109/II Zakona o prekrških odrejeno pridržanje, njegove poškodbe pa so oskrbeli zdravstveni delavci. Naknadno so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je vnuk v družinski skupnosti nad člani le te izvajal nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti vnuku izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

1. 6. 2017 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V GORI PRI PEČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše v Gori pri Pečah. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se neznana storilca (ženska in moški) pripeljala na dvorišče stanovanjske hiše z osebnim avtomobilom. Moški se je oškodovancu predstavil in ga s pogovorom v zvezi s postavitvijo oz. menjavo elektro droga zamotil, ter ga povabil na ogled lokacije kjer naj bi se dela opravljala, in sicer na zadnji del novogradnje, ki je v bližini hiše. Oškodovanec je zaprl vrata hiše, vendar jih ni zaklenil. Cca. 10 minut sta si ogledovala drogove. V tem času pa je neznana ženska, katero je oškodovanec opazil šele ko sta se z moškim odpeljala, vstopila v hišo, premetala več stvari, ter iz dveh predalov nočne omarice odtujila gotovino. Ker se je med pogovorom z neznancem oškodovancu zdelo čudno zakaj ga neznanec sprašuje o lastnikih parcel v okolici če pa je električar, se je razburil in odšel nazaj proti hiši. Moški se je nato usedel nazaj v vozilo, oškodovanec pa je opazil da v vozilu sedi tudi ženska, katere prej ni vedel Z navedenim sta storilca oškodovanca oškodovala za okoli 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

1. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V KRAŠCAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Krašcah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik osebnega vozila na parkirišču zaradi nepravilnega premika z vozilom, zaletel v parkirano vozilo. Policisti so povzročitelja preizkusili z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal 1.16 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njega poslali na pristojno sodišče.

2. 6. 2017 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so na Viru obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravil prednosti in pri tem trčil v peško. Peška je v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Vozniku osebnega avtomobila so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

2. 6. 2017 – POŠKODOVANJE STEKLA NA OKNU OSNOVNE ŠOLE V PRESERJAH PRI RADOMLAJH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju stekla na oknu osnovne šole v Preserjah pri Radomljah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v okno osnovne šole vrgel kamen in tako razbil steklo na oknu. Z dejanjem je neznani storilec šolo oškodoval za približno 200 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

3. 6. 2017 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Lukovici v postopku mladega voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom zoper mladega voznika poslali na pristojno sodišče.

4. 6. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, skozi prilično okno, vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil zlatnino in gotovino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 2.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

                                     Dejan Košir
                        komandir policijske postaje
                          višji policijski inšpektor III

Komentarji uporabnikov
Tagi