Kronika Policijske postaje Domžale: V križišču zaspal za volanom

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 11. 2019 do 10. 11. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, vlomilci pa so iz objektov odnašali, kar jim je prišlo pod roke, v enem primeru pa je vlomilca na srečo gostinca prepodil alarm. Policisti so obravnavali tudi tatvini goriva iz rezervoarja dveh tovornih vozil na počivališču, dvakrat pa so morali posredovati zaradi nasilja v družini. Vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo vozilo zaseženo, voznik, ki pa je pogledal pregloboko v kozarec ter zaspal v križišču, pa je začasno ostal brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola in voznica osebnega vozila. Oba sta v nesreči utrpela poškodbe. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 11. 2019 – VLOM V POSLOVNE PROSTORE OBČINE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore Občine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v poslovne prostore Občine in iz njih odtujil električni agregat v skupni vrednosti 12.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

4. 11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil zlatnino in denar. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

6. 11. 2019 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v enega izmed gostinskih lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno gostinskega lokala in tako prišel v njegovo notranjost. Iz notranjosti pa ni ničesar odtujil, saj ga je prepodil alarm. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil različno ročno orodje. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 11. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 620 EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 11. 2019 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljeni že dlje časa nad svojo partnerico izvaja psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja, preiskovalna sodnica O.S. v Ljubljani pa je izrečen ukrep prepovedi približevanja potrdila in podaljšala še za 15 dni. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

8. 11. 2019 – ZASEG DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

8. 11. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje vozila pod vplivom alkohola trčil v voznico osebnega avtomobila. Oba voznika sta bila zaradi zadobljenih poškodb s kraja z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC v Ljubljano. Policisti bodo vozniku tovornega vozila zaradi kršitev naknadno izdali plačilni nalog.

9. 11. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je v križišču zaspal za volanom svojega osebnega avtomobila. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku policisti niso začasno odvzeli njegovega vozniškega dovoljenja, saj ga ni imel pri sebi, so mu pa izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9. 11. 2019 – ZASEG DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

9. 11. 2019 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 11. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 480 EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2019 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljeni že dlje časa nad svojo izven zakonsko partnerico izvaja psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi