Kronika Policijske postaje Domžale: Ukradli higienske maske, osebni avto, traktorsko prikolico …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. 5. 2020 do 10. 5. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim tatvino osebnega vozila in traktorske prikolice, več prometnih nesreč ter imeli v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in drog. Obveščeni so bili o vandalizmu, saj je neznani storilec razbil štiri luči javne razsvetljave pri osnovni šoli. Policisti so obravnavali tudi tatvino higienskih mask, v kateri je bilo na bencinskem servisu odtujenih okoli 150 kosov mask. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji enega  izmed udeležencev. V prometni nesreči, se je telesno poškodovala voznica udeleženega vozila, zdravniško pomoč pa je iskala sama. Policisti so povzročiteljici zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

4. 5. 2020 – VANDALIZEM
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju luči javne razsvetljave. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil 4 luči javne razsvetljave osnovne  šole, ter s tem napravil za okoli 200 EUR materialne škode. Policisti zbirajo obvestila in bodo o navedenem dogodku obvestili državnega tožilca.

4. 5. 2020 – TATVINA HIGIENSKIH MASK
Policisti so bili obveščeni o tatvini  mask na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz prodajne police v poslovalnici Petrol vzel 3 pakete higienskih mask 3S, s po 50 kosov mask in jih odtujil. S tem je  poslovalnico Petrola oškodoval za 149,70 EUR. Policisti zbirajo obvestila in bodo o navedenem dogodku obvestili državnega tožilca.

5. 5. 2020 – KRŠITEV ODLOKA O ZAČASNI SPLOŠNI PREPOVEDI GIBANJA
Policisti so imeli v postopku tri  kršitelje, kateri so kršili Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi, zoper katere bodo policisti napisali Predlog drugemu prekrškovnemu organu.

5. 5. 2020 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je NN s parkirišča odtujil parkirano osebno vozilo in s tem oškodoval lastnico za okoli 20.000  EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom drog. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje voznika bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 5. 2020 – TATVINA TRAKTORSKE PRIKOLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini traktorske prikolice. Ugotovljeno je bilo, da je NN iz odprte barake izvršil tatvino traktorske prikolice in s tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 5. 2020  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik OA in dva parkirana osebna vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika OA, zaradi česar izgubil oblast nad vozilom in zapeljal čez krožno vozišče ter nato trčil v odbojno ograjo in nato še v dva parkirana osebna vozila ter javno razsvetljavo. Skupna materialna škoda znaša okoli več kot  270.000 EUR.  V  prometni  nesreče se ni nihče telesno poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano pristojnemu sodišču.

8 .5. 2020  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik OA in parkirano osebno vozilo. Do prometne nesreče  je prišlo zaradi nepravilnega vzvratnega premika voznika OA. Skupna materialna škoda znaša okoli 150 EUR. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano pristojnemu sodišču.

8. 5.  2020  –  VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi slednjega mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje voznika bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so obravnavali prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik izsilil prednost drugemu  vozniku vozila, ki je v izogib trčenju zapeljal na otok, ki ločuje smerni vozišči obvoznice in z svojim vozilom trčil  v drog semaforja in prometnega znaka. Neznani voznik, ki v trčenju ni bil neposredno udeležen, je s kraja odpeljal. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil in nato ustrezno ukrepajo.

9. 5. 2020 – TATVINA VRTNEGA ORODJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini vrtnega orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med  7.5.2020 in 8.5.2020 v Topolah iz odprtega rastlinjaka odtujil različno vrtno orodje. Materialna škoda znaša cca. 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Proti potrdilu je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti  skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Nadaljnja vožnja je bila prepovedana.

9. 5. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ALU zavitek z NN rastlinskimi delci zeleno rjave barve,  za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi proti potrdilu zasežena in bo poslana v  nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bodo policisti zoper osebo napisali odločbo v hitrem postopku.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni  prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo  z 30. 3. 2020, oziroma po tem datumu) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na spletni strani Policije objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi