Kronika Policijske postaje Domžale: Tudi tatovi skrbijo za svojo ustno higieno

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 8. 2018 do 12. 8. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali kar nekaj tatvin koles (5) ter enega kolesa z motorjem. V enem primeru se storilci niso zadovoljili samo s kolesi, saj so iz odklenjenega kletnega prostora poleg dveh koles ukradli še različne mesne izdelke. Neznani storilec je iz trgovine v Radomljah ukradel večjo količino zobne paste in krem Afrodita. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami, v eni pa jo je skupil še semafor. Prav tako so policisti enemu vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Enkrat so morali policisti posredovati tudi zaradi kršenja javnega reda in miru, na pomoč pa jih je poklicala občanka, saj je njen izven zakonski partner nad njo vpil, jo žalil ter proti njej brcal. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 8. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred trgovine Tuš v Domžalah odtujil moško kolo znamke Rog, rdeče barve, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2018 – TATVINA KOLESA NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred garaže na Viru odtujil kolo znamke Marin San Rafael, neznanih serijskih  številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 8. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,84 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

7. 8. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah.  Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija zaradi nepravilno naloženega tovora trčil v semafor ter se pri tem lahko telesno poškodoval, zdravniško pomoč pa je naknadno iskal sam. Povzročitelju prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

7. 8. 2018 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio, neznanih serijskih številk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2018 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI V RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil večjo količino zobne paste in krem Afrodita, ter z navedenim dejanjem podjetje oškodoval za 184,91 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 8. 2018 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE NA VIRU

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznice osebnega  avtomobila. Pri tem se je ena od sopotnic lahko telesno poškodovala in je sama naknadno iskala zdravniško pomoč. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

10. 8. 2018 – INTERVENCIJA V ZAVRHU PRI TROJANAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani občanke obveščeni o kršitvi javnega reda in miru s strani njenega izven zakonskega partnerja. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner v stanovanju stanovanjske hiše nad svojo partnerico vpil, jo žalil ter med vpitjem in žaljenjem proti njej brcal, ter jo z rokami prijel za obe nadlahti. Policisti so izven zakonskemu partnerju zaradi kršitve  določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

11. 8. 2018 – TATVINA KOLESA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Preserjah pri Radomljah.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše v Preserjah pri  Radomljah odtujil tam parkirano, nezaklenjeno gorsko kolo znamke Wilier MTB, tipa 405XB, črno rdeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2018 – TATVINA PREDMETOV IZ KLETNEGA PROSTORA V DOMŽALAH

Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini koles v Domžalah. Ugotovljeno je bilo,  da je neznani  storilec iz odklenjenega kletnega prostora odtujil moško gorsko kolo Giant, Trance 27.5, črne barve, žensko gorsko kolo Giant, Tempt 4, bele barve, žensko gorsko kolo Emotion, 30 MTB, zeleno modro črne barve, ter različne mesne izdelke. Z opisanim dejanjem je neznani  storilec  lastnika oškodoval za okoli 2.060 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Komentarji uporabnikov
Tagi