Kronika Policijske postaje Domžale: Tatovi ukradli dve osebni vozili in šest koles

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 9. 2018 do 16. 9. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu v Trzinu in Moravčah obravnavali tatvini osebnih vozil, v obeh primerih so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev. Policisti so v preteklem tednu obravnavali tudi šest tatvin koles. V Ihanu so obravnavali vlom v osebno vozilo in sicer se ga je storilec lotil tako, da je razbil steklo na vozilu, iz njega pa odtujil torbico z vsebino. Na Brdu pri Ihanu in na Rodici pa je prišlo do poskusa vloma v osebni vozili. V enem primeru je storilce med vlamljanjem zalotil in prepodil lastnik, v drugem primeru pa se vlomilcu vlom ni posrečil. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami, posredovali pa so tudi na požaru kozolca v Vrbi na Prevojah. Policisti so obravnavali še tatvino orodja v trgovini, enemu kršitelju pa so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 9. 2018 – TATVINA KOLESA NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil mestno kolo znamke Swiss, rumene barve, neznanih številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2018 – TATVINA VOZILA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v roku treh mesecev na neugotovljen način odtujil neregistrirano osebno vozilo Volvo S80, sive barve, letnik 1999. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018 – POŽAR NA KOZOLCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru na kozolcu. Ugotovljeno je bilo, da je iz sedaj še neznanega vzroka zagorelo v zidanici poleg kozolca, ogenj pa se je razširil nanj, zaradi česar je v celoti pogorel. Gasilci so požar v celoti pogasili in preprečili, da bi se razširil na sosednje objekte. Nastala je materialna škoda v višini cca. 15.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZGORNJIH PRAPREČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Zgornjih Praprečah. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik traktorja zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu. V nesreči se je udeleženka lahko telesno poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

11. 9. 2018 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL NA BRDU PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil na Brdu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznani storilci poskušali na vzvod vlomiti v parkiran osebni avtomobil, vendar jim to ni uspelo, saj jih je prepodil oškodovanec. Z opisanim dejanjem so neznani storilci lastnika oškodovali za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 9. 2018 – VLOM V AVTOMOBIL V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v vozilo in iz njega izvršil tatvino torbice z vsebino. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2018 – VLOM V GARAŽO IN TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Domžalah in tatvino koles. Neznani storilec je odtujil gorsko kolo znamke Scott, Genius MC 30 M, št. okvirja GX414708, črne barve, gorsko kolo znamke Scott, 50, NN št. okvirja, bele barve ter dve kolesarski čeladi črne barve NN znamke. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2018 – TATVINA ORODJA V MERKURJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili iz trgovine Merkur obveščeni o tatvini orodja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec odtujil (orodje) komplet nasadnih ključev v vrednosti 189,89 EUR. Policisti bodo zoper njega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

12. 9. 2018 – TATVINA VOZILA V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 7. 9. 2018 do 8. 9. 2018, z originalnim ključem odtujil odklenjen osebni avtomobil znamke Renault Clio, reg. št. KP VU-213, rdeče barve, letnik 1998. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 75 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil moško mestno kolo znamke Rog, rdeče-črne barve, NN številk okvirja, staro okoli 25 let. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z namenom protipravne prilastitve predmetov neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila. Tam je nato pristopil do zaklenjenih in zaprtih sovoznikovih vrat vozila, na katerih je z neznanim predmetom poskušal na vzvod odpreti navedena vrata, tako da je neznani trdi predmet porinil med vrata in streho vozila ter jih tako na vzvod poskušal odpreti, vendar mu le-to ni uspelo. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 9. 2018 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI NA ŽELODNIKU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Želodniku. Ugotovljeno je bilo, da so v prometni nesreči udeležena štiri vozila. Prometno nesrečo je povzročil voznik vozila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani in sta bili odpeljani v UBKC Ljubljana, kjer jima je bila nudena zdravniška pomoč. Povzročitelju je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan plačilni nalog.

14. 9. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 9. 2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil moško mestno kolo belo-črne barve znamke BH, neznanega tipa in NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 420 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2018 – TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz kolesarnice OŠ Trzin odtujil moško črno-oranžno kolo znamke KTM, tipa Peak Jr. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklem tednu zaznati močan porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd.), tudi na tem področju.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Tagi