Kronika Policijske postaje Domžale: Tatovi tokrat na delu v trgovinah

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 5. 2020 do 17. 5. 2020

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Vsem kršiteljem so bila začasno odvzeta vozniška dovoljenja. Policisti so obravnavali tudi več tatvin, med njimi tatvino koles, parfumov in artiklov iz trgovine. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je en voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola, drugi pa pod vplivom prepovedanih drog. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

11. 5. 2020 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže izvršil tatvino ženskega roza kolesa znamke Head, tipa Tacoma in zelenega ženskega kolesa znamke Head, tipa X-Rubi. Materialna škoda znaša okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 5. 2020 – TATVINA PARFUMOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvini večje količine parfumov v skupni vrednosti 1044,89 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da je le tega vozila pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 5. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni  predlog na pristojno sodišče.

15. 5. 2020 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE IN PRIJET STORILEC NA KRAJU
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba v trgovini izvršila tatvino več steklenic žganja in drugih alkoholnih pijač ter kave v skupni vrednosti 1022,48 EUR, pri tem pa ga je  zalotil varnostnik. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja ukazov varnostnika, zoper njega pa dobo podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

15. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola, na kraju pa se je nedostojno vedel do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP, prav tako so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom prepovedanih drog, zaradi česar je bil odpeljan tudi na strokovni pregled na Inštitut za sodno medicino  v  Ljubljani. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 5. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

17. 5. 2020 – VLOM V OSEBNO VOZILO IN TATVINA DENARJA TER BANČNE KARTICE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN vlomil v vozilo na način, da je z neznanim primernim predmetom na vzvod odprl sprednja desna vrata in iz vozila iz denarnice odtujil 120 EUR gotovine ter bančno kartico, s katero je nato na bankomatu opravil transakcijo v višini 450 EUR in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 670 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 5. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN PREPOVEDANIH DROG TER ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči brez telesnih poškodb. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnih vozil. Skupna materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Pri tem se nihče ni telesno poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je en voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola, drugi pa pod vplivom prepovedanih drog. Obema je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na spletni strani Policije objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi