Kronika Policijske postaje Domžale: Prijeli mladoletnike, ki so vlamljali v mlekomate, na Gorjuši ukradli 90 kokoši in 360 jajc …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 4. 2017 do 23. 4. 2017

17. 4. 2017 – VLOM V KLET V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel v stanovanjski blok v Trzinu, kjer je na vzvod odprl vhodna vrata kletnih prostorov. V kletnih prostorih je na kleti oškodovanca odstranil ključavnico obešanko in iz kleti odtujil moško treking kolo in dve ženski kolesi. Z opisanim je lastnika oškodoval za cca. 1.500 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

17. 4. 2017 – VLOM V GARAŽO V HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do garaže pri hiši, kjer je na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino dveh električnih vrtalnikov. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

17. 4. 2017 – VLOM V BRUNARICO NA SVETI TROJICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v brunarico na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do brunarice, kjer je na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino ročnega orodja in 5 litrov bencina v posodi. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

17. 4. 2017 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LOKI PRI MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami kršitelju v Loki pri Mengšu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

18. 4. 2017 – VLOM V MLEKOMAT V DOMŽALAH IN PRIJETI STORILCI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da so štirje mladoletni storilci na vzvod vlomili v mlekomat ter iz notranjosti odtujili gotovino. S strani policistov in varnostne službe so bili prijeti. Po postopku so bili izročeni staršem. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so omenjeni osumljeni za več vlomov v mlekomate v zadnjem času v Domžalah. Zoper vse bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

19.4. 2017 – ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, kateri je v naselju osebni avtomobil vozil s hitrostjo 88 km/h. V skladu z določili zakona o pravilih cestnega prometa so policisti mlademu vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 4. 2017 – TATVINA SADIK DREVES V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini sadik dreves v Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do žičnate ograje na polju, katero je preplezal ter izvršil tatvino večje količine mladih sadik borovca. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 2.460 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo

20. 4. 2017 – VLOM V DVA HLEVA NA GORJUŠI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v dva hleva s kokošmi na Gorjuši. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do hlevov, kjer je na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost. Iz enega izmed hlevov je izvršil tatvino 90 kokoši nesnic in 360 jajc. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

20. 4. 2017 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin že dlje časa nad svojima staršema izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti sinu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan.

21. 4. 2017 – INTERVENCIJA V ZABORŠTU IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini v Zaborštu. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je močno vinjeni občan doma sprl z ženo in nato še zmerjal ter žalil sina. Navedeno je sina močno razburilo, zato je le ta očeta med prerekanjem odrinil in ga tudi udaril. Ker je sin kršil določila zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil na kraju izdan plačilni nalog. Med interveniranjem policistov na kraju pa se oče še vedno ni pomiril in je še naprej žalil svojega sina, prav tako pa ni upošteval ukazov policistov na kraju, zaradi česar je bilo zoper njega v skladu z določili 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru pa mu je bil izdan plačilni nalog.

22. 4. 2017 – POSKUS ODVZEMA OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poskusu odvzema osebnega avtomobila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pristopil do tam parkiranega, odklenjenega, osebnega avtomobila. V notranjosti je poškodoval kontaktno ključavnico, ter ohišje z
električnimi vodniki pod volanskim obročem. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 100 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

23. 4. 2017 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjske hiše na Rodici odtujil tam parkirano kolo z motorjem znamke Peugeot, Speedfight, črne barve in z navedenim lastnika oškodoval za okoli
600 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje
vrednejših predmetov, itd), slednje bo še posebej pomembno v času bližajočih se praznikov ter s tem povezanih odhodov na oddih oziroma drugih odsotnosti občanov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

                                       Dejan Košir
                          komandir policijske postaje
                            višji policijski inšpektor III

Komentarji uporabnikov
Tagi