Kronika Policijske postaje Domžale: Prehiter in pod vplivom drog trčil v drog javne razsvetljave

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 3. 2020 do 15. 3. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, prometnih nesreč in pa tudi nasilje v družini. Pri slednjem so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal psihično nasilje, s tem da je z njo ponižujoče ravnal. Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom ter vožnjo osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in na koncu tudi zasegli vozilo. Med postopkom meritve hitrosti so policisti izmerili voznika osebnega avtomobila, ki je prekoračil hitrost vožnje in med postopkom zaustavitve s kraja odpeljal. Med bežanjem je trčil v robnik, zapustil vozilo in zbežal, a so ga policisti uspeli izslediti. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

9. 3. 2020  –  PROMETNA  NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM, VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG VOZILA
Policisti so med postopkom izvajanja meritev hitrosti izmerili voznika osebnega avtomobila, kateri je prekoračil hitrost vožnje in med postopkom zaustavitve s kraja odpeljal. Med postopkom ustavljanja je voznik zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je morala voznica nasproti vozečega vozila, v izogib trčenju, zapeljati v desno, kjer pa je nato trčila ob robnik. Voznik je po zaustavitvi svojega vozila s kraja  zbežal in je bil nato v bližini izsleden s strani policistov, kateri so prišli na kraj v pomoč. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo. Zaradi večih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti vozniku izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper voznika podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9. 3. 2020 – VLOM V PRIROČNO SKLADIŠČE IN TATVINA OPAŽNIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v priročno skladišče in tatvini opažnih plošč. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do zaprtega in zaklenjenega priročnega skladišča, na katerem je z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odtrgal leseno desko na strani priročnega skladišča in si tako omogočil neoviran vstop vanj. Iz notranjosti je nato odtujil večjo količino opažnih plošč in s tem podjetje oškodoval za okoli 3.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 3. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 3. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

12. 3. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik OA zbil kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prečkanja prehoda za pešce kolesarja. Kolesar je bil z reševalnim vozilo odpeljan v UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Povzročitelju kolesarju bodo policisti naknadno izdali plačilni nalog.

12. 3. 2020 – NASILJE V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal psihično nasilje, s tem da je z njo ponižujoče ravnal in ji s ponižujočim ravnanjem ter z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic, spravljal v podrejeni položaj. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 3. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM DROG
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je bil v prometni nesreči udeležen sam  voznik OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, zaradi česar je le-ta izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Z reševalnim vozilom je bil odpeljal v UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil lahko telesno poškodbo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom  drog, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, vozniško dovoljenje pa mu je bilo začasno odvzeto.  Policisti bodo zoper povzročitelja napisali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

14. 3. 2020 – POSKUS VLOMA V VEČ PARKIRANIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tri parkirana osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do parkiranih in zaklenjenih osebnih avtomobilov, kjer je z neznanim primernim orodjem in na vzvod poizkušal  odpreti prednja vrata vozila vendar je nato od dejanja odstopil. Pri tem je nastala skupna materialna škoda za okoli 4.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 3. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni  predlog na pristojno sodišče po končanem postopku pa je bil mladoletnik predan staršem.

15. 3. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO (NOVOGRADNJA)
Policisti so bili obveščeni o vlomu v novogradnjo – stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do delno odprtih vrat terase (odprta na kip), katera je na neugotovljen način odprl ter iz notranjosti  odtujil zunanjo in notranjo enoto toplotne črpalke, škatlo z vtičnicami, žarnicami in stikali, razvlažilec zraka ter orodje za glajenje sten  in mešanje. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 13.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi