Kronika Policijske postaje Domžale: Posprejal mu je avto

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 9. 2018 do 23. 9. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tatvino osebnega vozila ter tatvino petih koles. Osebno vozilo, ki ga je neznani storilec ukradel v Moravčah, so policisti še istega dne našli in vrnili lastnici. V Češnjici v Moravčah so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik štirikolesnika, ki je v nesreči utrpel poškodbe. Policisti so obravnavali tudi nasilje v družini, kjer je moški nad ženo in hčerko dlje časa izvajal psihično nasilje, v Domžalah pa so obravnavali kaznivo dejanje s hudo telesno poškodb, ki jo je občan zadobil v pretepu. Policisti so zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov dvema voznikoma začasno odvzeli vozniško dovoljenje. V Lukovici je bil odkrit ponarejen bankovec za 50 evrov, v Mengšu pa je neznani storilec izvedel tatvino denarnice iz odklenjenega osebnega vozila. Policisti so obravnavali tudi vlom v skupni prostor v Domžalah, iz katerega pa vlomilec ni odtujil ničesar, je pa s svojim dejanjem povzročil materialno škodo. Neznani storilec je v Domžalah poškodoval parkirano osebno vozilo in sicer na način, da ga je posprejal. Policisti so enemu kršitelju zasegli manjšo količino prepovedane droge, obravnavali pa so tudi tatvino mobilnega telefona, ki ga je neznani storilec ukradel v trgovini. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 9. 2018 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o unovčitvi ponarejenega bankovca za 50 EUR v okrepčevalnici v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v okrepčevalnici plačal naročeno z bankovcem za 50 EUR, za katerega so zaposleni naknadno ugotovili, da je ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.9.2018 – PROMETNA NESREČA S ŠTIRIKOLESNIKOM V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Češnjice pri Moravčah, kjer naj bi padel voznik štirikolesnika, ki je po nesreči negiben obležal. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik štirikolesnika zaradi vožnje preblizu desnega robu trčil v odbojno ograjo, nakar je padel z vozila. Na kraju so reševalci Zdravstvenega doma Domžale poškodovanega voznika oskrbeli in ga prepeljali v urgentni blok Kliničnega centra.

18.9.2018 – TATVINA VOZILA V MORAVČAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v noči iz 17. 9. 2018 na 18. 9. 2018 z originalnim ključem odtujil odklenjen osebni avtomobil znamke Ford C-max. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti so še istega dne odtujeno vozilo našli in vrnili lastnici.

18. 9. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

19.9.2018 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pomožni objekt, iz katerega je odtujil moško treking kolo znamke Winora, črno-redeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 9. 2018 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož dlje časa nad svojo ženo in hčerko izvajal psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

19. 9. 2018 – VLOM V SKUPNI PROSTOR STANOVANJSKEGA BLOKA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v skupni prostor enega izmed stanovanjskih blokov v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v skupni prostor stanovalcev v bloku, vendar iz notranjosti ni odnesel ničesar. Z opisanim dejanjem pa je povzročil za okoli 200 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

19.9.2018 – VLOM V POMOŽNI OBJEKT IN TATVINA KOLESA V PRELOGU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v pomožni objekt pri stanovanjski hiši v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v pomožni objekt, iz katerega je odtujil moško treking kolo znamke Winora, črno-redeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.9.2018 – KAZNIVO DEJANJE POSEBNO HUDE TELESNE POŠKODBE IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je oškodovanec v pretepu zadobil posebno hude telesne poškodbe in da je ostal na zdravljenju v KC LJ. Policisti so z zbiranjem obvestil tudi izsledili storilca, kateremu so odvzeli prostost po 157/2 ZKP. Na podlagi Odredbe sodišča je bila pri njem opravljena tudi hišna preiskava, zaseženih mu je bilo več predmetov. Ker so razlogi za pridržanje po opravljenih dejanjih policistov prenehali, je bil izpuščen. Zoper njega pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče,

20.9.2018 – TATVINA DVEH KOLES V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dveh koles iz kolesarnice OŠ Trzin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil zaklenjeno žensko gorsko kolo znamke Giant ter črno žensko gorsko kolo znamke B-Twin. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Ker je odklonil strokovni pregled, so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 9. 2018 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Na kraju mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

22.9.2018 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO IZ OSEBNEGA AVTOMOBILA V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice iz osebnega vozila v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 21.9.2018 do 22.9.2018, na parkirišču v Mengšu, iz tam parkiranega in odklenjenega osebnega avtomobila znamke Citroen, C3, odtujil moško denarnico, črne barve z vsebino. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.9.2018 – TATVINA KOLESA IZ GARAŽE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa iz garaže v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 13.9.2018 pa do 22.9.2018 v Domžalah, iz odprte garaže odtujil tam parkirano kolo znamke Rog, Pony Classic 3, rdeče barve, št. okvirja 56076. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.9.2018 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 21.9.2018 med 16.30 in 16.40 uro v trgovini v Domžalah, iz prodajne police odtujil tam odloženi službeni mobilni telefon znamke Huawei P Smart, zlate barve. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.9.2018 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 23.9.2018 med 05.00 in 16.00 uro, poškodoval osebni avtomobil znamke Citroen C4 Picasso, s tem , da ga je posprejal po celotni desni strani. Z opisanim dejanjem je lastnika oškodovana za okoli 1000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklih tednih zaznati močan porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila. Prav tako v zadnjem obdobju beležimo porast kaznivih dejanj tatvin koles. V sled navedenega vse občane pozivamo v dvigu samozaščitnih ukrepov (ustrezno zaklepanje koles, zaklepanje prostorov, kjer so shranjena kolesa, itd.), tudi na tem področju.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Tagi