Kronika Policijske postaje Domžale: Pijan povzročil nesrečo, nato pa pobegnil

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 2. 2020 do 1. 3. 2020

Domžalski policisti so imeli pretekli teden v postopku več hujših kršiteljev cestnoprometnih predpisov, med njimi sta dva voznika zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja ostala brez vozil, oba sta vozila tudi pod vplivom alkohola. Policisti so obravnavali prometno nesreče s pobegom povzročitelja. Le-tega so kmalu izsledili, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so pretekli teden obravnavali tudi več vlomov ter tatvino sefa iz stanovanjske hiše. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 2. 2020 – TATVINA SEFA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini sefa iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo puščenega ključa na zunanji okenski polici, skozi vhodna vrata, vstopil v pritličje stanovanjske hiše, ter iz notranjosti odtujil manjši sef z vsebino. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 2. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla na vratih prišel v notranjost vozila od koder je izvršil tatvino zadnje klopi, iz pokrova motorja pa avtomobilsko značko. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za cca. 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 2. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo ter nato po trčenju odpeljal s kraja, brez da bi drugemu udeležencu nudil svoje podatke. Kmalu po nesreče je bil pobegli voznik izsleden. V postopku z voznikom so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali še obdolžilni predlog.

26. 2. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

27. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku vozilo zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN ODTUJENIH REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je voznik v postopku odklonil strokovni pregled. Na vozilu je imel voznik nameščeni odtujeni registrski tablici. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav tako pa bodo zoper njega po zbranih obvestilih na pristojno sodišče podali še kazensko

28. 2. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl okno stanovanjske hiše iz katere je odtujil denar in nadzorno kamero. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 2. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 2. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

***************************************************************************************

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami  zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske  storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat  nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi