Kronika Policijske postaje Domžale: Odrinil varnostnico in iz trgovine zbežal z rujno kapljico

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 11. 2019 do 1. 12. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v osebna vozila in objekte ter več tatvin, med drugim tudi roparsko tatvino v trgovini, saj je bil storilec med tatvino žgane pijače s strani varnostnice zaloten in zadržan, vendar jo je storilec nato odrinil in zbežal. Med tatvino prehrambenih artiklov v eni izmed trgovin je bila s strani varnostnika prijeta in do prihoda policistov zadržana storilka. Policisti so obravnavali poškodovanje dveh osebnih vozil, odkrili pa so tudi ukradeno tovorno vozilo, ki je bilo na parkirišču parkirano že dlje časa. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25.11. 2019 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je NN na bencinskem servisu natočil gorivo za okoli 1020  EUR in odpeljal, ne da bi poravnal račun. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 1.306,47  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.11. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

27.11.2019  –  VLOM  V  OGRAJEN  PROSTOR  PODJETJA IN TATVINA ROBOTSKIH SESALNIKOV
Policisti so bili obveščeni o vlomu v ograjen vrt podjetja in tatvini robotskih sesalnikov. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca s primernim orodjem preščipnila žičnato ograjo ograjenega prostora podjetja in iz notranjosti  odtujila tri robotske sesalnike. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27.11. 2019 – ODKRITO ODTUJENO TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni, da je na parkirišču že dlje časa parkirano tovorno vozilo. Pri preverjanju tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je le-to beleženo kot odtujeno. Odtujeno tovorno vozilo je bilo s pogodbeno avto  vleko odpeljano v hrambo. Po kriminalističnem postopku bo tovorno vozilo vrnjeno lastniku, policisti pa v zvezi najdbe odtujenega tovornega vozila nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.11. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec na počivališču bencinskega servisa iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 505  EUR dieselskega goriva. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata dnevne sobe stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil več kosov različnega nakita. Z dejanjem  je lastnico oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28.11. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

29.11.2019 – ZASEG BOKSARJA IN DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge in kovinski  boksar. Policisti bodo zoper kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29.11.2019 – ROPARSKA TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je NN odtujil žgane pijače, pri tem pa ga je zalotila varnostnica in ga zadržala, nato pa jo je NN odrinil in peš pobegnil iz trgovine. S tem dejanjem je  oškodoval pravno osebo za 25 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2019 – POŠKODOVANJE DVEH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je NN poškodoval dve vozili, s tem da je s silo telesa odlomil ogledala in utrgal steklo ogledala na vozilu. Skupna materialna škoda znaša okoli 300 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2019 – POSKUS VLOMA V VOZILO IN ZASEG ŽEPNEGA NOŽA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN vlomil v osebno vozilo, s tem da je primerno orodje potisnil med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila ter tako na vzvod odprl vrata vozila.  Pregledal je notranjost, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. V vozilu se je nahajal žepni nož na preklop, kateri je bil z ogledom zasežen. Materialna škoda znaša okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN vlomil v osebno vozilo, s tem da je primerno orodje potisnil med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila ter tako na vzvod odprl vrata vozila.  Pregledal je notranjost, vendar iz vozila ni ničesar odtujil. Materialna škoda znaša okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2019 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je NN vlomil v osebno vozilo, s tem da je primerno orodje potisnil med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila ter tako na vzvod odprl vrata vozila. Pregledal je notranjost, in iz predala izvršil tatvino okoli 15 EUR drobiža. Materialna škoda znaša okoli 420 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.12.2019 – TATVINA V TRGOVINI IN PRIJETA STORILKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je prijeta storilka v trgovini izvršila tatvino več prehrambnih artiklov in s tem dejanjem oškodovala pravno osebo za 53,78 EUR, pri tem pa jo je zaustavil  varnostnik. Policisti bodo zoper storilko napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

****************************************************************************************

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi