Kronika Policijske postaje Domžale od 29.01.2017 do 05.02.2017

29. 1. 2017 – TATVINA SEFA Z OROŽJEM NA HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Homcu in tatvini orožja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v zaklenjeno delavnico (možno z originalnim ključem) ter izvršil tatvino električnega agregata ter kovinskega sefa z več kosi različnega orožja in nabojev. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 6.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 1. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino nekaj gotovine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 1. 2017 – INTERVENCIJA V MENGŠU IN KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mož prijaviteljice nad njo izvajal fizično in psihično nasilje. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper moža podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

30.1.2017– POSKUS VLOMA V KULTURNI DOM FRANCA BERNIKA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v Kulturni dom Franca Bernika v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo na vhodnih vratih galerije, nato pa je zaradi sproženega alarma od nadaljnjega dejanja odstopil in je s kraja zbežal. Z dejanjem je nastala škoda za okoli 1.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 1. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BIŠČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Biščah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata nedokončanega prizidka ter nato po lestvi splezal v zgornjo stanovanjsko poslopje, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino nekaj gotovine ter več kosov različne zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 2. 2017 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V MORAVČAH
Policisti PP Domžale so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca s primernim orodjem na vzvod odprla stranska vrata lokala ter tako prišla v notranjost, kjer sta pregledala prostore in izvršila tatvino menjalnega drobiža in več škatlic različnih znamk cigaret. Z dejanjem sta lastnika oškodovala za okoli 1.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02.21. 2017 – VLOM V AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil pri pokopališču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo na parkiranem avtomobilu in iz njega izvršil tatvino ženske torbice. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.02.2017 – POŽAR V LOKI PRI MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o požaru na hiši v Loki pri Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je najverjetneje zaradi pregrevanja lamel v električnem stikalu, ki je bil nameščen na leseni stranici garderobne omare vnel, nakar se je požar razširil na vrata ter nato na leseno ostrešje hiše. Gasilci okoliških PGD so požar pogasili. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 35.000 Eurov.

3. 2. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino ženske zapestnice in ženske ročne ure. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.000 Eurov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

4. 2. 2017 – KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V DOMŽALAH TER PRIDRŽANJE
Policisti so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o kršitvi JRM v diskoteki v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je v diskoteki pijani gost kršil JRM in ni upošteval zakonitih ukazov varnostnika. Ker je v prisotnosti policistov še naprej kršil JRM mu je bila na kraju odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kasneje so bili policisti ponovno obveščeni o kršitvi JRM. Ugotovljeno je bilo, da je pred diskoteko pijani občan napadel s steklenico tri druge občane in jih lahko telesno poškodoval. Zoper kršitelja v obeh primerih sledi ustrezen ukrep.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd.). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive sebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.


             Dejan Košir
komandir policijske postaje
  višji policijski inšpektor III

Tagi