Kronika Policijske postaje Domžale: Občan izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo družino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 7. 2017 do 30. 7. 2017

24. 7. 2017 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V skladu z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti osebni avtomobil zasegli, zoper voznika pa bodo na pristojno sodišče zaradi kršitev podali obdolžilni predlog.

24. 7. 2017 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način prišel v vozilo, katerega je pregledal iz katerega pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Materialna škoda znaša okoli 200 EUR.

24. 7. 2017 – POŽAR V LOKI PRI MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o požaru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do večjega požara, kjer je v celoti pogorel ločen objekt – lesene pritlične garaže, v kateri je tudi električna napeljava. Materialna škoda znaša 100.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2017 – VLOM V VRTNO LOPO V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do lope ter s primernim orodjem zlomil ključavnico obešanko ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino samohodne motorne kosilnice in motorno kosilnico. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2017 – VLOM V TELOVADNICO OSNOVNE ŠOLE DOB PRI DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v OŠ Dob pri Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do OŠ ter na vzvod vlomil skozi vrata telovadnice ter tako prišel v notranjost od koder je odtujil sesalec znamke Fiesto in žirafo Flex. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval oškodovanca za približno 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.7.2017 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do osebnega avtomobila in na neugotovljen način razbil manjše fiksno steklo pred prednjimi levimi vrati ter na tak način prišel v notranjost vozila ga pregledal in z namenom protipravne prilastitve odtujil šop ključev in iz zadnjega prtljažnega prostora žensko torbico. Materialna škoda znaša okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 7. 2017 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko in otroci izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani dežurnega preiskovalnega sodnika mu je bil ukrep prepovedi približevanja podaljšan še za 15 dni.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine na počivališču Lukovica, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Komandir policijske postaje
Dejan Košir, višji policijski inšpektor III

Komentarji uporabnikov
Tagi