Kronika Policijske postaje Domžale: Ob pomoči občana so ju hitro prijeli

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 5. 2019 do 12. 5. 2019

Nekateri nepridipravi pretekli teden pri svojem nečednem početju niso imeli preveč »sreče«, saj so bili s strani policistov izsledeni in prijeti. Tako je policistom v roke padel osumljenec več kaznivih dejanj, med njimi tudi roparske tatvine, za katerega je nato preiskovalni sodnik odredil pripor. Na podlagi obvestila občana o vlomu v tovorno vozilo in odtujitvi več kosov orodja, so policisti med pregledom okolice kraja kaznivega dejanja zalotili dve osebi, katerima so zasegli predhodno odtujene predmete. Prav tako so storilcema zasegli manjšo količino prepovedanih drog. V eni izmed domžalskih trgovin pa je varnostnik pri tatvini kozmetike zalotil dva storilca ter ju do prihoda policistov zadržal. Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali vloma v osebno in kombinirano vozilo, tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila ter tatvino senčnikov. Več kršiteljem so policisti zasegli manjše količine prepovedanih drog. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, sta začasno ostala brez vozniških dovoljenj. Eden je ob tem še povzročil prometno nesrečo in odpeljal s kraja, a se je kmalu zatem vrnil. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 5. 2019 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zaklenjenega vozila odtujil udarno vrtalko Hitachi, baterijski vijačnik Hitachi ter kotno brusilko Dewalt in sicer tako, da je razbil steklo na desnih stranskih vratih in na navedeni način prišel v njegovo notranjost. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 5. 2019 – KAZNIVO DEJANJE ROPARSKA TATVINA IN DRUGA KAZNIVA DEJANJA, TER PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so odvzeli prostost osebi, katera je osumljena več kaznivih dejanj (roparske tatvine ter drugih kaznivih dejanj). Osumljenemu je bilo v postopku zaseženih več predmetov, kateri bodo priloga h kazenski ovadbi. Osumljeni je bil po postopku priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnem preiskovalnem sodniku na O.S. v Ljubljani, kateri pa je po postopku zoper osumljenega odredil pripor.

6. 5. 2019 – PRIJETI OSEBI PRI TATVINI ORODJA IZ TOVORNEGA VOZILA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o tatvini orodja iz tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca iz zaklenjenega tovornega vozila odtujil več kosov orodja in sicer tako, da sta na vzvod odprla zadnje desno okno. S tem dejanjem sta oškodovala oškodovanca za okoli 150 EUR. Med pregledom okolice kraja kaznivega dejanja, sta bila storilca s strani policistov prijeta. Med postopkom so policisti storilcema zasegli predmete, zoper njiju pa bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. V postopku so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge, zaradi česar bodo zoper njega uvedli tudi hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

7. 5. 2019 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil cca. 530 litrov goriva in z opisanim oškodoval oškodovanca za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 5. 2019 – ZASEGI PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku sedem kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

11. 5. 2019 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vrata, od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 5. 2019 – PRIJETI OSEBI PRI TATVINI V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnika obveščeni o prijetih dveh osebah pri tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca odtujila več kosov različne kozmetike v vrednosti približno 600 EUR ter bila pri tem prijeta s strani varnostnika. Policisti bodo zoper obe osebi po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

11. 5. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, povzročitelj pa bi naj odpeljal s kraja. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, vzrok pa je bil nepravilno vključevanje v promet s strani enega voznika, ki je s kraja odpeljal, nato pa se je vrnil nazaj. Ugotovljeno je bilo, da je vozil tudi pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Skupna materialna škoda znaša okoli 2000 EUR. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

12. 5. 2019 – TATVINA SENČNIKOV
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini senčnikov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izvršil tatvino treh senčnikov, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi