Kronika Policijske postaje Domžale: Nepridipravi na veliko vlamljali v vozila

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 9. 2019 do 6. 10. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali deset vlomov v osebna vozila. V sedmih primerih so vlomilci iz vozil odtujili gotovino, denarnice in torbice z vsebino, razne predmete ter delovno orodje. V dveh primerih sta bila poskusa vlomilcev neuspešna in sta od dejanja nato odstopila, sta pa lastnikom povzročila večjo škodo. V enem primeru je storilcu z razbitjem stekla uspelo vlomiti v vozilo, katerega je nato poskušal odtujiti, vendar pa mu to zaradi neznanega razloga ni uspelo. Policisti so obravnavali tudi dva poskusa vloma v stanovanjski hiši, vlom v podjetje, iz katerega so odtujili tovorno vozilo in delovno orodje ter tatvino kolesa iz garaže pomožnega objekta. Dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, sta začasno ostala brez vozniškega dovoljenja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v na nadaljevanju.

30. 9. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

1. 10. 2019 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na parkirišču na Viru iz odklenjenega vozila oziroma prtljažnega prostora odtujila predmete. Z dejanjem sta lastnika oziroma podjetje oškodovala za okoli 1300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.10. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vlomil v vozilo, katerega je nato skušal odtujiti, vendar mu le to zaradi neznanega razloga ni uspelo, dejanje pa je tako ostalo pri poskusu. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 10. 2019 – TATVINA DENARJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja na počivališču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču iz odklenjenega vozila odtujil denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 10. 2019 – TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže pomožnega objekta odtujil kolo s pomožnim motorjem Tomos, temno modre barve ter motorno žago Petrol Chainsaw, rdeče barve. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2019 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval lak in barvo na vozilu. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2019 – VLOM V PODJETJE – TATVINA ORODJA, APARATOV IN TOVORNEGA VOZILA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v podjetje, od koder je nato odtujil orodje in tovorno vozilo. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 60.000. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebno vozilo, s tem da je s primernim orodjem odlomil ključavnico na vratih ter tako prišel v notranjost vozila, iz katerega je izvedel tatvino več kosov različnega električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 5000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil, s tem da je s primernim predmetom na vzvod odprl sprednja leva vrata vozila in tako prišel v notranjost vozila ter iz njega odtujil denarnico z vsebino in torbico z vsebino. Lastnika je oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebno vozilo, s tem da je s primernim predmetom na vzvod odprl leva vrata vozila ter tako prišel v notranjost vozila, in iz denarnice v njem odtujil 415 EUR gotovine. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 785 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

5. 10. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

5. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem iz tečajev snel pritlično okno, ki je bilo odprto na kup, ter tako prišel v notranjost pritlične hiše, vendar ni ničesar odtujil in je hišo zapustil skozi vhodna vrata. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim predmetom na vzvod vlomil skozi balkonska vrata in tako prišel v notranjost stanovanja in ga pregledal, nato pa je bil zaloten pri dejanju, zaradi česar je kraj zapustil brez da bi kaj odtujil. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6.10.2019 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebno vozilo, s tem da je s primernim predmetom na vzvod odprl vrata vozila in tako prišel v notranjost, ter iz denarnice odtujil 280 EUR. S tem dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med zgornjim robom sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet ter poskušal odpreti vrata na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je skraja odšel. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policist i v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med zgornjim robom sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet ter poskušal odpreti vrata na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je skraja odšel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policist i v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2019 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebno vozilo, s tem da je med zgornjim robom voznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet ter tako odprl vrata in prišel v notranjost, ter iz vozila odtujil 70 EUR gotovine, puder in parfum. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 520 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Tagi