Kronika Policijske postaje Domžale: Ne puščajte ključev v vozilih, tatovi so ves čas na preži!

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 8. 2018 do 2. 9. 2018

V preteklem tednu so bili na območju Policijske postaje Domžale odtujena tri osebna vozila, v dveh primerih sta vozili končali v ognju, kar smo že poročali tudi na našem portalu. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj  so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oziroma je bilo vozilo celo v delovanju. Domžalski policisti so obravnavali tudi dva vloma in sicer v podjetje na Homcu in v prostore fakultete v Grobljah. V prvem primeru je vlomilec odtujil okrog 17.500 evrov gotovine, v drugem primeru pa je odtujil več kosov različnega električnega orodja. Policisti so obravnavali tudi tri tatvine v trgovinah. V dveh primerih so storilci odtujili več žgane pijače, v enem primeru pa salame. Policisti so obiskali tudi občana Domžal, pri katerem so opravili hišno preiskavo, zasegli pa so več predmetov in tudi večjo količino prepovedane droge. Na Viri pa so imeli policisti v postopku voznika neregistriranega vozila, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici. Prav tako je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. To pa še ni bilo vse, saj mu je bilo zaseženih še devet manjših paketov posušene neznane rastline. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27.  8.  2018  –  TATVINA  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA VIRU IN NAKNADNO NAJDEN ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V GORIČICI PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so  bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu odtujil srebrn OA, Renault, Clio, letnik 1999. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Naknadno je bilo navedeno vozilo najdeno v Goričici pri Ihanu. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2018 – VLOM V PODJETJE NA HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o  vlomu v podjetje na Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal ograjo podjetja ter nato skozi na pol zaprta dvižna vrata prišel v halo proizvodnje, nato pa v pisarno, kjer je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl še dva sefa in iz  njiju izvršil tatvino gotovine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za  okoli 17.500  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 8. 2018 – VLOM V PROSTORE FAKULTETE V GROBLJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v prostore fakultete v Grobljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na  vzvod odprl vrata ter  tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec  fakulteto oškodoval za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 8. 2018 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini na Rodici. Ugotovljeno je  bilo, da je znani storilec v trgovini izvršil tatvino več žganih pijač, s čimer je podjetje oškodoval za 141,84 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.  8.  2018  –  TATVINA  OSEBNEGA  AVTOMOBILA NA RODICI IN NAKNADNO NAJDEN ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL V VINJAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu, odtujil osebni avtomobil znamke Seat Toledo ter se z njim odpeljal v Vinje, kjer pa je bilo vozilo najdeno zgorelo v celoti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.  8.  2018  –  OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA, PRIDRŽANJE PO 157/II ZAKONU O KAZENSKEM POSTOPKU IN ODREJEN PRIPOR
Policisti Policijske postaje Domžale  so na podlagi odredbe okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu iz Domžal. Med hišno preiskavo so policisti zasegli več predmetov, med njimi tudi večjo količino prepovedane droge. Osumljenemu je bila na podlagi 157/II Zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Osumljeni je bil po postopku priveden k preiskovalni sodnici sodišča v Ljubljani, katera je zoper njega odredila pripor.

30.  8.  2018  –  TATVINA  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA DOBU IN NAKNADNO NAJDEN ODTUJEN OSEBNI AVTOMOBIL NA BRDU PRI IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča hiše z originalnim ključem, ki je bil v vozilu, odtujil osebni avtomobil znamke Toyota  Yaris ter se z njim odpeljal na Brdo pri Ihanu, kjer pa je bilo vozilo najdeno zgorelo v celoti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.800 EUR. Po opravljenem ogledu so policisti navedeni OA  vrnili lastniku. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.  8.  2018  –  ZASEG OSEBNEGA VOZILA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA, ZASEG REGISTRSKIH TABLIC IN PREPOVEDANE DROGE
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Viru v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je imel na vozilu nameščeni ukradeni registrski tablici. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Prav tako sta mu bili zaseženi registrski tablici, ki bosta poslani na UE. Vozniku je bilo v postopku zaseženih še 9 manjših paketov posušene neznane rastline. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 9. 2018 – TATVINA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več kosov salam, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 82 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 9. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

1. 9. 2018 – TATVINA V TRGOVINI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več žganih pijač, s čimer je podjetje oškodoval za okoli 290 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Na območju Policijske postaje Domžale je bilo v preteklem tednu zaznati močan porast tatvin vozil. Način storitve vseh kaznivih dejanj je bil enak, saj  so storilci izkoristili očitno zanemarjanje samozaščitnih ukrepov oškodovancev in njihovo vozilo odpeljali s pomočjo originalnih ključev, ki so bili v vozilu oz. je bilo vozilo celo v delovanju. Občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na način, da bodo preprečili neupravičeno uporabo njihovega vozila.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

Tagi