Kronika Policijske postaje Domžale: Nad starši in bratom izvajal fizično in psihično nasilje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 10. do 20. 10. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali več poskusov vlomov, med njimi sta bila dva poskusa vloma v osebni vozili, v prodajalno in stanovanjsko hišo. Z dejanji so storilci lastnikom povzročili škodo. Policisti so obravnavali tudi vlom v osebno vozilo, v katerem je nepridiprav našel denarnico in iz nje odtujil večjo vsoto denarja. Prav tako so policisti obravnavali tatvino rušilnega orodja, ki ga je neznani storilce preko noči odtujil iz  odklenjenega parkiranega vozila. Policisti so imeli v postopku tudi voznika osebnega vozila, ki je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa je bilo vozniku zaseženo. Policisti so obravnavali tudi zatajitev denarja na bankomatu, prometno nesrečo traktorista ter nasilje v družini, kjer je sin že dlje časa nad svojimi starši in bratom izvajal psihično in fizično nasilje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

14. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo, tako da je med zgornjim robom sovoznikovih vrat in streho vozila potisnil neznan predmet in poskušal odpreti vrata na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2019 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V PRODAJALNO V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o poskus vloma v prodajalno v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal vlomiti v prodajalno, s tem da je s primernim orodjem razbil steklo vhodnih vrat, nato pa iz neznanega razloga od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2019 – ZATAJITEV DENARJA NA BANČNEM AVTOMATU V TRZINU
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v reži bančnega avtomata našel denar v skupni vrednosti 150 EUR, katerega je predhodno tam dvignil in nato pozabil oškodovanec, ter si ga protipravno prilastil. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.10.2019 – TATVINA RUŠILNEGA KLADIVA IZ ODKLENJENEGA VOZILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz odklenjenega vozila v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz odklenjenega, parkiranega, vozila odtujil rušilno kladivo in z opisanim dejanjem podjetje oškodoval za okoli 1.300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomobil v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vlomil v vozilo, vendar iz vozila ni odnesel ničesar. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 10. 2019 – POSKUS VLOMA V STANOVANJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vlomu v stanovanje v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 10. 2019 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V PRESERJAH PRI ZLATEM POLJU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Preserjah pri Zlatem polju. Ugotovljeno je bilo, da sta v prometni nesreči udeležen sam voznik kmetijskega traktorja. Do prometne nesreče je prišlo, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča voznika traktorja, ki je v nesreči zadobil lažje telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan v UBKC Ljubljana. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja ter da je traktor neregistriran. Policisti bodo zoper njega uvedli ustrezen ukrep.

20. 10. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL NA SVETI TROJICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v osebno vozilo, s tem da je s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost vozila in iz denarnice, ki jo je imel lastnik v predalu odtujil denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 570 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20.10. 2019 – KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je sin že dlje časa nad svojimi starši in bratom izvajal psihično in  fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

20. 10. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katerima so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP, Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi