Kronika Policijske postaje Domžale: Na vozilu mu je prebodel pnevmatike

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 11. 11. 2019 do 17. 11. 2019

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov v osebna in tovorna vozila, v večini primerov je prišlo samo do poskusa, saj vlomilcem ni uspel njihov podvig, so pa s svojimi dejanji oškodovali lastnike vozil. Policisti so obravnavali tudi vlom v podjetje in stanovanjsko hišo, tatvino okrasnih pokrovov platišč, ki so bila odtujena iz osebnega vozila ter poškodovanje tuje stvari, saj je neznanec prebodel pnevmatike na vozilu. Trije vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, pa so začasno ostali brez veljavnega vozniškega dovoljenja, od tega je en voznik povzročil prometno nesrečo. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

11.11.2019 – POŠKODOVANJE TUJE STVARI
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari in sicer je bilo ugotovljeno, da je NN storilec z neznanim ostrim predmetom prebodel zadnji dve ter prvo desno pnevmatiko na vozilu. Materialna škoda znaša okoli 450 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.11.2019 – TATVINA OKRASNIH POKROVOV PLATIŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini okrasnih pokrovov platišč. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 11. 11. 2019 in 12. 11. 2019 z vozila VW Polo odtujil vse štiri okrasne pokrove platišč in lastnika oškodoval 20 okoli 200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 11. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, v katerem je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 11. 2019 – VLOM V TOVORNO VOZILO IN TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA
Policisti PP Domžale smo bili ob 02.05 uri obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec ob 02.05 uri razbil steklo na tovornem delu vozila in iz vozila odtujil več električnega orodja znamke Makita. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil .

13. 11. 2019 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V DOMŽALAH IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER ZAČASNI ODVZEM VD PO 113/A ČLENU ZP-1
Policisti PP Domžale so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je povzročitelj prometne nesreč vozil avtomobil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 11. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, v katerem je bilo ugotovljeno, da je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

15. 11. 2019 – POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi vrata na vzvod poskušal vlomiti v vozilo, kar pa mu ni uspelo in je skraja odšel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 11. 2019 – VLOM V PODJETJE IN TATVINA ORODJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v podjetje in je nato iz službenega kombija odtujil različno ročno električno orodje. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 2.700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.11.2019 – POSKUS VLOMA V TRI VOZILA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tri avtomobile. Ugotovljeno je bilo, da je NN na vzvod skozi vrata poskušal vlomiti v tri avtomobile, kar pa mu ni uspelo in je zato dejanje ostalo pri poskusu. Z dejanjem je vsakemu od lastnikov povzročil za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar iz hiše ni ničesar odtujil. Z navedenim je storilec oškodoval lastnika za okoli 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 11. 2019 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vlomil v osebno vozilo in iz njega odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

****************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi