Kronika Policijske postaje Domžale: Močno pijan razgrajal in na cesti oviral promet

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 6. 2019 do 9. 6. 2019

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali tatvino motornega kolesa Kawasaki Z 900, letnik 2017, zeleno črne barve, tatvino moškega kolesa znamke Scott ter poskus vloma v osebno vozilo- Policisti so morali posredovati tudi zaradi kršitve javnega reda in miru, saj je močno vinjeni občan na cesto zmetal več predmetov, zaradi česar je bil promet oviran. Ker se ni tudi po prihodu policistov na kraj, ni umiril in s kršitvami nadaljeval, je sledilo pridržanje. Prav tako so morali policisti posredovati tudi zaradi nasilja med partnerjema, osumljencu, ki je bil za podobne prekrške s strani policistov že obravnavan, pa je bil odrejen ukrep prepovedi približevanja. Dva voznika, ki sta pregloboko pogledala v kozarec, na to pa sedla za volan, sta začasno ostala brez vozniškega dovoljenja. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom, ki jo je na Viru povzročil neznani voznik. Ta je ponoči trčil v ograjo stanovanjske hiše in jo poškodoval, nato pa odpeljal s kraja. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden, si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 6. 2019 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z neznanim predmetom poskušal skozi vrata vlomiti v notranjost parkiranega vozila, kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. S poskusom vloma je na vratih lastniku vozila naredil škodo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 6. 2019 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o predmetih na cesti, naprej od le-teh pa naj bi ležal moški. Ugotovljeno je bilo, da je močno vinjeni občan na cesto zmetal več predmetov, zaradi česar je bil promet oviran. Med interveniranjem močno vinjeni občan kljub večkratnim zakonitim ukazom policistov s kršitvami ni prenehal, zaradi česar mu je bila na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Kršitelju so policisti zaradi več kršitev različnih zakonov izdali plačilni nalog.

4. 6. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku policisti niso odvzeli njegovega vozniškega dovoljenja, saj ga ni imel pri sebi, bodo pa zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 6. 2019 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz zaprte podzemne garaže odtujil s kovinsko verigo zaklenjeno motorno kolo Kawasaki Z 900,letnik 2017, zeleno črne barve. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 6. 2019 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

6. 6. 2019 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le-tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

8. 6. 2019 – PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z vozilom, 8. 6. 2019, med 1.30 in 2.00, trčil v ograjo stanovanjske hiše na Viru in jo poškodoval ter s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke in podatke od vozila. Z navedenim je povzročil za okoli 1.000 EUR gmotne škode.

8. 6. 2019 – VLOM V OBJEKT IN TATVINA KOLESA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vstopil v večstanovanjski objekt, tam vlomil v prostor, iz katerega je vzel moško športno kolo “specialko” znamke Scott, črne barve z rumenim napisom na okvirju. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

9. 6. 2019 – INTERVENCIJA IN ODREJEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilnem obnašanju med bivšima partnerjema. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil osumljeni s strani Policije že obravnavan za podobne prekrške. Zaradi nadaljevanja z izvrševanjem tovrstnih nasilnih dejanj, so mu policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja osebi ali objektu. Zoper osumljenega bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

—————————————————————————————————–

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi