Kronika Policijske postaje Domžale: Med udeležencema prometne nesreče prišlo tudi do fizičnega obračunavanja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 4. 2017 do 9. 4. 2017

3. 4. 2017 – VLOM V VIKEND NA SVETI TROJICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v vikend na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi lesena, dvokrilna garažna vrata prišel v notranjost vikenda in iz njega odtujil televizijo, baterijski ročni sesalec,lovski nož, električni vrtalnik, možnar in žgane pijače. Prav tako je bilo ugotovljeno še, da je neznani storilec iz strehe in dimnika zunanjega, zidanega kamina odtujil obrobe iz bakra. Z navedenim je lastnik oškodovan za cca. 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 4. 2017 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V MENGŠU, VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Mengšu. Z zbiranjem obvestil, opravljenimi razgovori in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nenadnega zaviranja s strani voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil tudi pod vplivom alkohola (0,45 mg/l). Pred prihodom policistov na kraj je med udeležencema prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Policisti so povzročitelju prometne nesreče začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in mu zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa, ter zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Plačilni nalog so policisti zaradi kršitev določil zakona o varstvu javnega reda in miru izdali tudi udeležencu.

3. 4. 2017 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA ŽELODNIKU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli na Želodniku v postopku voznika osebnega avtomobila kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,45 mg/l), prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je voznik začetnik. Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katero bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 4. 2017 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Dobu. Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice osebnega avtomobila, kateri bodo policisti zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. V prometni nesreči se je povzročiteljica poškodovala in je sama iskala zdravniško pomoč.

5. 4. 2017 – VLOM V DROGERIJO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v drogerijo na Viru. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca na vzvod skozi vhodna vrata vlomila v drogerijo ter iz notranjosti odtujila večjo količino kozmetičnih izdelkov. Z dejanjem sta neznana storilca podjetje oškodovala za približno 9.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 4. 2017 – DRZNA TATVINA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izza hrbta starejši oškodovanki iz rok iztrgal torbico, katero je nosila v roki ter stekel neznano kam. Iz torbice je odtujil denar, nato pa jo odvrgel. S tem je lastnico oškodoval za približno 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2017 – POSKUS VLOMA V GOSPODARSKO POSLOPJE V DEPALI VASI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gospodarsko poslopje v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod vlomil v gospodarsko poslopje, vendar iz notranjosti ni odtujil ničesar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 50 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2017 – TATAVINA V TRGOVINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini električnega orodja v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med 07.45 in 8.00 uro v trgovini odtujil električno orodje in sicer večnamensko žago znamke Bosch, tipa PMF 220 CE, črno-zelene barve v vrednosti 107,99 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Srednjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim orodjem na vzvod skozi okno pralnice stanovanjske hiše vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine in denar. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 4. 2017 – TATVINA MOTORJEV ZA OSEBNA VOZILA V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motorjev za osebna vozila v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od 7.4.2017 pa do 8.4.2017 med 17.00 in 15.30 uro, neovirano prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je gospodarski družbi odtujil pet različnih motorjev za osebna vozila. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 16.000EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 4. 2017 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA DOBENEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Dobenem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec od dne 8.4.2017 pa do dne 9.4.2017 med 20.00 in 06.50 uro, neovirano pristopil do stanovanjske hiše na Dobenem. Tam je z neznanim orodjem na vzvod je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd.). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

                                     Dejan Košir
                        komandir policijske postaje
                          višji policijski inšpektor III

Komentarji uporabnikov
Tagi