Kronika Policijske postaje Domžale: Do vidnega plena tako, da je razbil stekli na avtih

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 7. 2018 do 5. 8. 2018

Domžalski policisti so v preteklem tednu obravnavali vlom v dve vozili in nekaj tatvin. Na Rodici so tatovi iz odklenjene garaže ukradli gradbeno orodje, v Zaborštu iz osebnega vozila registrske tablice, v eni izmed domžalskih trgovin pa so občanki med nakupovanjem iz torbice ukradli denarnico z vsebino. V Mengšu je neznani storilec vlomil v dve parkirani vozili in sicer tako, da je razbil stekli na vozilih, iz katerih je nato odtujil mobitel, polnilec, gotovino in dokumente. Mengšu so policisti obravnavali tudi drzno tatvino, ki jo je izvedla neznana ženska pod pretvezo, da prodaja oblačila. Drzno tatvino so policisti obravnavali tudi na počivališču v Lukovici. Policisti so na Brezjah pri Dobu obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen vinjen voznik kolesa z motorjem, v nesreči pa je utrpel hujše telesne poškodbe. Policisti so enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli kolo z motorjem, enemu kršitelju pa so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Enkrat so morali policisti posredovati tudi zaradi nasilja v družini. Na Rodici pa so obravnavali vandalizem, saj je nekdo s črnim sprejem na fasado stanovanjske hiše napisal besedilo.

30. 7. 2018 – PROMETNA NESREČA III. KATEGORIJE
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v bližini naselja Brezje pri Dobu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v nesreči udeležen voznik kolesa z motorjem, kateri je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola (1,01 mg/l) zapeljal izven ceste ter padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC LJ, kjer je ostal na zdravljenju, saj je zadobil hude telesne poškodbe. Povzročitelju bo zaradi kršitve ZPrCP naknadno izdan plačilni nalog.

31. 7. 2018 – ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPrCP
Policisti Policijske postaje Domžale so 31. 7. 2018, v dopoldanskem času, od druge enote prevzeli postopek voznika KZM-ja, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. KZM mu je bil zasežen in odpeljan v hrambo, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

31. 7. 2018 – DRZNA TATVINA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili 31. 7. 2018 obveščeni o drzni tatvini v Trzinu. Neznanka je oškodovanki prodajala oblačila, nato pa pod pretvezo, da bi kupila en njen pripomoček, odšla v spalnico, kjer je oškodovanki odtujila denarnico z dokumenti in 200 EUR gotovine. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.  7.  2018  –  PRIJAVA  KAZNIVEGA  DEJANJA NASILJE V DRUŽINI IN ODREJENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da oseba (sorodnik) že dalj časa nad družinskimi člani izvaja nasilje. Po zbranih obvestilih je bila osumljenemu odrejena prepoved približevanja. Na OS Ljubljana pa bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

01.08.2018 – TATVINA DENARNICE V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Domžalah iz  torbice, katero je imela oškodovanka odloženo v nakupovalnem vozičku, odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je oškodovanka oškodovana za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.08.2018 – TATVINA GRADBENEGA ORODJA NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini gradbenega orodja na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil različno orodje. Z opisanim dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02.08. 2018 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V ZABORŠTU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz vozila v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču pred stanovanjskim blokom v Zaborštu iz OA znamke VW Golf odtujil registrske tablice. Z opisanim dejanjem je oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

02.08.2018 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec dne 2.8.2018 med 5.00 in 5.15 uro, na počivališču Lukovica pristopil do oškodovanke, državljanke Romunije, jo zamotil, med tem pa je drugi neznani storilec iz odklenjenega parkiranega vozila odtujil njeno torbico z vsebino. Z opisanim dejanjem je oškodoval oškodovanko za 1300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.08.2018 – VLOM V DVE VOZILI V MENGŠU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vozilo v Mengšu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec 3. 8. 2018 med 16.00 in 16.30 uro na parkirišču, na naslovu Mengeš, Trdinov trg 9, z neznanim primernim predmetom razbil stekli na vozilih, iz enega je odtujil polnilec za mobilni telefon, iz drugega pa je odtujil mobilni telefon, dokumente in denar. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 08. 2018 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

05.08.2018 PRIJAVA VANDALIZMA NA RODICI
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vandalizmu na Rodici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec danes med 01.00 in 07.00 uro s črnim sprejem na fasado stanovanjske hiše napisal besedilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

—————————————————————————————————–

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

Komentarji uporabnikov
Tagi