Kolesarka prečkala prehod za pešce, a na drugo stran ni prišla

Danes okrog 16. ure je na cesti Rodica-Mengeš, v občini Mengeš, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesarka, ki je v nesreči utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UB KC Ljubljana.

Na kraju prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesarka in osebno vozilo, so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč pri oskrbi poškodovane kolesarke do prihoda reševalcev ter pomagali policistom pri usmerjanju prometa.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti danes nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti Rodica-Mengeš v občini Mengeš. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila znamke Mitshubishi in kolesarka. Po zdaj zbranih obvestilih in  ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo domnevno zaradi izsiljevanja prednosti na prehodu za pešce s strani 44-letnega  voznika  osebnega vozila Mitsubishi, ki ga je prečkala 67-letna kolesarka. Slednja je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UB KC Ljubljana.

Po  podatkih  policije  je  utrpela  lahke  telesne  poškodbe.  Policisti z zbiranjem  obvestil o nesreči še nadaljujejo, po vseh znanih ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bodo izvedli ustrezen ukrep.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi