FOTO/VIDEO: Kmetijo na Homcu zajeli plameni

Malo pred 23. uro zvečer je požar zajel kmetijsko-gospodarsko poslopje na Bolkovi ulici 11a na Homcu. Z ognjem so se spopadli poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Homec, PGD Radomlje in PGD Rova, ki so požar hitro pogasili in lokalizirali ter preprečili, da bi objekt zgorel v celoti. V njem so se namreč nahajale bale sena, kmetijski stroji in mehanizacija, ob poslopju pa drva.

Vodja nočne izmene Centra za zaščito in reševanje Domžale Bogdan Potočnik, nam je v zvezi s požarom na Homcu povedal, da so bili o njem obveščeni ob 22.57 uri zvečer. Ob prijavi požara so aktivirali tudi Požarni sektor Radomlje: PGD Homec, PGD Radomlje in PGD Rova. PGD Vir pa je bil v pripravljenosti, saj so imeli v tem času poklicni gasilci še eno vzporedno tehnično posredovanje v Domžalah. Potočnik nam je povedal, da je gorelo v kmetijsko-gospodarskem objektu na površini približno 15×30 metrov. V prostoru se je nahajalo približno 100 bal sena, traktor, bager, obračalec sena in še nekaj kmetijske mehanizacije. Vse našteto je bilo v požaru popolnoma uničeno.

Gasilci so takoj po prihodu pričeli z gašenjem požara, katerega so tudi hitro lokalizirali. Bale sena so s traktorjem izvlekli na bližnji travnik, kjer so ga dokončno pogasili. Prav tako so iz objekta izvlekli kmetijske stroje in mehanizacijo. So pa po besedah Potočnika s hitrim posredovanjem preprečili, da bi objekt pogorel do konca. V požaru je nastala velika materialna škoda, saj je uničenega polovico objekta vključno s kmetijskimi stroji in mehanizacijo ter balami sena. Na kraju požara so bili pristotni tudi policisti PP Domžale. Vzrok požara zaenkrat še ni znan.

Ob tej priliki se Potočnik zahvaljuje vsem sodelujočim gasilcem, ki so se s hitrim posredovanjem ter strokovnim pristopom in požrtvovalnostjo spopadli z ognjem in ga ukrotili.

Na kraju so po zaključku intervencije ostali domači gasilci PGD Homec ter gasilska društva PGD Radomlje in PGD Rova, saj je bilo potrebno postoriti še marsikaj. Poleg nadzorovanja objekta, je bilo potrebno razmetati vse seno ter ga dokončno pogasiti. Opravljali pa so tudi gasilsko stražo.

Na Policijski upravi Ljubljana so v povedali, da je v požaru nastalo za približno 70.000 evrov škode, v dogodku pa po podatkih policije nobena oseba ni bila poškodovana. V jutranjih urah so kriminalisti PU Ljubljana pričeli z ogledom kraja požara. Dosedanje ugotovitve ogleda kažejo, da je bilo žarišče požara pri balah sena, vendar se točnega vzroka ni dalo ugotoviti. Kriminalisti v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno tožilstvo

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Aljaž Rode; Video: Miro Pivar
Tagi