Kamniški policisti prijeli požigalca avtomobilov

Kamniški policisti so v sredo, 30. septembra 2020 odvzeli prostost 20-letnemu Kamničanu, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj, med drugim je osumljen, da je v zadnjih teh mesecih na območju Kamnika povzročil več požarov na osebnih vozilih in drugih predmetih.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je 20-letnik skupno osumljen storitve dveh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, dveh kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in kaznivega dejanja tatvine. Opisana kazniva dejanja so storjena predvsem na način, da se je pri različnih oškodovancih s požari na osebnih vozilih in predmetih povzročala materialna škoda, posledično pa tudi ogrožanje splošne varnosti ljudi. Škoda, ki je ob tem nastala pri tem znaša okoli 122.000 evrov.

Osumljenega, ki je v preteklosti že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in zoper katerega kamniški policisti trenutno vodijo še več predkazenskih postopkov zaradi kaznivih dejanj groženj, preprečitve uradnega dejanja, zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, nasilništva in povzročitve lahkih telesnih poškodb, so 30. septembra 2020 privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi