Iz Gradiškega jezera gasilci izvlekli negibno žensko, ki je kljub oživljanju umrla

Danes nekaj pred 16. uro popoldan so gasilci PGD Lukovica in CZR Domžale posredovali na Gradiškem jezeru v občini Lukovica, saj se je v vodi nahajala negibna oseba. Le-to so gasilci izvlekli iz vode in jo oživljali do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale, ki so potrdili njeno smrt. Šlo naj bi za 75-letno domačinko, po do sedaj zbranih ugotovitvah policije, pa dogodek nima elementov kaznivega dejanja.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so nekaj pred 15.50 uri popoldan prejeli obvestilo, da se v Gradiškem jezeru nahaja negibna oseba. Po prihodu na kraj so se tam že nahajali gasilci PGD Lukovica, ki so negibno žensko izvlekli iz vode ter jo pričeli oživljati. Ženski, šlo naj bi za domačinko, žal ni bilo več pomoči, saj so reševalci potrdili njeno smrt.

“Po do sedaj zbranih ugotovitvah policistov na truplu 75-letne ženske ni znakov nasilja in dogodek nima elementov kaznivega dejanja,” nam je o prvih ugotovitvah policistov sporočil Tomaž Tomaževič s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so odredili obdukcijo, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Tina Demšar

 

Tagi