Hudi prometni nesreči na območju občine Lukovica, dve osebi ostali ukleščeni v vozilih

Na Brdu pri Ihanu zagorelo v kurilnici

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali danes popoldan v dobre pol ure posredovati na kar treh intervencijah. Okrog 15. ure je prišlo do požara v kotlovnici stanovanjske hiše na Brdu pri Ihanu, okrog 15.10 sta v bližini naselja Spodnje Loke v občini Lukovica trčila avtobus in osebno vozilo, okrog 15.30 ure pa je na štajerski avtocesti v predoru Jasovnik v smeri Celja prišlo do naleta tovornega, kombiniranega in osebnega vozila. V obeh prometnih nesrečah, ki sta bili zelo siloviti, sta dve huje poškodovani osebi ustali ukleščeni v vozilih, iz katerih so jih rešili gasilci in predali reševalcem, ki so ju prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.05 uri so poklicni gasilci prejeli obvestilo, da je zagorelo v kotlovnici stanovanjske hiše v naselju Brdo pri Ihanu. Vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale Jani Jeraj nam je povedal, da so požar pred njihovim prihodom uspeli pogasiti stanovalci, gasilci CZR Domžale in PGD Ihan pa so nato prezračili prostor ter ga preventivno pregledali s termovizijsko kamero. Prav tako so preventivno pregledali stanovalca, ki je gasil požar, saj naj bi se nadihal dima.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 15.13 uri obveščeni, da sta na regionalni cesti Lukovica–Blagovica v bližini naselja Spodnje Loke trčili osebno vozilo in avtobus. Gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo ter jo skupaj z reševalci NMP Domžale oskrbeli in imobilizirali. V nadaljevanju je bila prepeljana v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulator na vozilu ter posuli iztekle motorne tekočine. V avtobusu, ki je prevažal otroke, ni bil nihče poškodovan.

“Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik avtobusa nepravilno prehiteval vozil pred seboj, ki je zavijalo levo in je trčil vanj. Pri tem se je voznik osebnega vozila huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo,” so v zvezi s prometno nesrečo povedali na Policijski upravi Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo

O prometni nesreči na štajerski avtocesti v predoru Jasovnik v smeri Celja, nam je Martin Juteršek, vodja intervencije poklicne gasilske enote CZR Domžale povedal, da so bili o njej obveščeni ob 15.33 uri. V nesreči so bili udeleženo tovorno, kombinirano in osebno vozilo. V nesreči je voznik kombiniranega vozila, ki je trčil v tovorno vozilo, ostal ukleščen v vozilu. Gasilci so ga s tehničnim posegom rešili iz vozila in ga predali reševalcem NMP Domžale in Celje, saj je utrpel poškodbe. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci PGE Celje in ACB Vransko ter policisti in delavci Darsa.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo v predoru Podmilj povedali, da je do nje prišlo, ker je voznik kombija zaradi prekratke razdalje trči v priklopnik tovornega vozila, ki je pred njim zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu: “Za njima je pripeljal še voznik osebnega vozila, ki je prav tako zaradi prekratke razdalje trčil v kombi. Pri tem se je voznik kombija huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo.” Policisti vodijo prekrškovni postopek. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je bila cesta v smeri Celja zaprta do 18. ure, nastali so večji zastoji, promet pa je bil preusmerjen na
vzporedno cesto.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi