Huda ura nad Domžalami: Voda zalila objekte, gasilci na nogah

Današnje popoldansko neurje, ki se je razbesnelo nad Domžalami in tudi Trzinom, je na noge spravilo gasilce, saj je meteorna voda zalila številne kleti stanovanjskih hiš in poslovnih objektov, nekaj večstanovanjskih objektov ter tudi na Osnovni šoli Venclja Perka, Zdravstvenem domu Domžale in Domu upokojencev Domžale. 

Na CZR Domžale, od koder so koordinirane aktivnosti gasilskih enot, so nam povedali, da so od 17. ure na terenu vse gasilke enote Gasilske zveze Domžale, do sedaj pa so posredovali na dvainštiridesetih lokacijah v občini Domžale, največ v mestu Domžale. Voda je v glavnem zalivala kleti objektov, zalit je bil tudi podvoz na Kamniški cesti. Gasilske enote so izvajale črpanje vode iz kletnih prostorov, umikale imovino iz kleti, ter izvajale sanacijo po poplavi. Na intervenciji je skupno sodelovalo 111 pripadnikov operativnih enot Javne gasilske službe občine Domžale.

Gasilci so posredovali tudi v občini Trzin, saj je tudi tam meteorna voda zalila več objektov, veter pa je odkril streho na objektu avtohiše, knjižnice in ambulante.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar, PGD Studenec; Video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi