Huda prometna nesreča: Vozil v nasprotni smeri in trčil v dve vozili, dve osebi hudo poškodovani

Danes, nekaj minut po 20.30 uri se je na trzinski obvoznici pripetila hujša prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po podatkih policije je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil po nasprotni strani vozišča obvoznice, prava tako je test alkoholiziranosti pokazal, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V nesreči sta bila udeleženi voznik in povzročitelj hudo poškodovana, tretja voznica pa v nesreči ni utrpela poškodb. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je v zvezi s prometno nesrečo v Trzinu, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, povedal, da so bili o njej obveščeni ob 20.39 uri. Skupaj z gasilci PGD Trzin so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP Domžale dvema poškodovanima osebama, ki so ju nato prepeljali v UKC Ljubljana, odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik vozil po nasprotni strani vozišča oziroma obvoznice v smeri Domžal: “Pri tem je najprej oplazil vozilo voznice, ki je pravilno pripeljalo nasproti, nato pa je čelno trčil še v vozilo voznika, ki je vozil za njo. Po prvih podatkih sta se udeleženi voznik ter povzročitelj huje telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa naj ne bi bilo ogroženo. Voznica v nesreči ni bila poškodovana. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Obema voznikoma je bil odrejen strokovni pregled.”

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi