Huda prometna nesreča v Srednjih Jaršah, udeleženih več vozil

Danes, nekaj pred 12. uro je na regionalni cesti Domžale – Kamnik v Srednjih Jaršah pri Domžalah prišlo do hude prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna in kombinirano vozilo. V nesreči je ena oseba utrpela hujše poškodbe, njeno življenje je po podatkih policije ogroženo, dve osebi pa lažje poškodbe. Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa zaprta cesta Domžale – Kamnik, v Srednjih Jaršah. Obvoz za osebna vozila je potekal po lokalnih cestah ali preko Mengša.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči treh osebnih in kombiniranega vozila na regionalni cesti Domžale – Kamnik v Srednjih Jaršah, obveščeni ob 11.57 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter do prihoda reševalcev nudili pomoč hudo poškodovani voznici osebnega vozila, ki naj bi jo po trku vrglo iz vozila. V nesreči sta še dve osebi utrpeli lažje poškodbe.

Hudo poškodovani voznici je pomoč že pred prihodom gasilcev in reševalcev takoj nudil mimovozeči voznik. Po naših informacijah naj bi bila voznica ob njegovem prihodu še pri zavesti, nato pa naj bi jo izgubila. Reševalci NMP Domžale so dve osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je po do sedaj znanih podatkih do nje prišlo, ker je voznica,  ki je vozila iz smeri Domžal proti Kamniku nepravilno prehitevala vozilo pred seboj. Čelno je trčila v vozilo, ki je pripeljano nasproti,  nato pa jo je odbilo in je trčila še v vozilo, ki ga je prehitevala in kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Pri tem se je voznica huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. V nesreči se je lažje poškodovala tudi ena izmed potnic v udeleženem vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče in bodo izvedli ustrezen ukrep. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je bil promet do 15. ure zaprt v obeh smereh, obvoz je bil urejen po lokalnih cestah.

Miha Ulčar; Foto: Vido Repanšek

Tagi