Huda prometna nesreča v Radomljah: V skuterista najprej trčil voznik, nato pa še voznica

Včeraj, okrog 21. ure je na Cesti Radomeljske čete v Radomljah prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi voznik skuterja in osebni vozili. V nesreče je voznik skuterja utrpel hujše poškodbe, njegovo življenje pa je po podatkih policije ogroženo. Zaradi ugotavljanja okoliščin prometne nesreče je bila cesta Radomlje-Rova dlje časa zaprta za ves promet.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči med skuterjem in dvemi osebnimi vozili na Cesti Radomeljske čete (v bližini cerkve) obveščeni ob 20.58 uri. Po prihodu na kraj so gasilci zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi huje poškodovanega motorista. Na skuterju so odklopili akumulator, posuli cestišče z absorbentom in nudili razsvetljavo policistom pri ugotavljanju okoliščin prometne nesreče. Pri zavarovanju ceste in kraja nesreče je sodelovala še ekipa PGD Radomlje zaradi popolne zapore ceste Radomlje-Rova.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista in moped je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila. Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Jeraj nam je še povedal, da so bili ob 2.38 uri obveščeni, da na ekološkem otoku v Krtini gorita zabojnika za komunalne odpadke. Požar so pogasili skupaj z gasilci PGD Studenec.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi