Huda prometna nesreča v Kompoljah: Voznica s cestišča zapeljala v graben, štiri osebe utrpele poškodbe

Danes nekaj po 15. uri je v naselju Kompolje v občini Lukovica voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča, vozilo pa je pristalo petnajst metrov globoko v grabnu. Poleg voznice sta se v času nesreče v vozilu nahajali še dve sopotnici in otrok. V nesreči so vsi štirje udeleženci utrpeli poškodbe in bili s strani reševalcev prepeljani v UKC Ljubljana. Gasilci so morali dve osebi iz vozila rešiti s tehničnim posegom.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči v naselju Kompolje obveščeni ob 15.10 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Blagovica, PGD Krašnja, PGD Lukovica in PGD Prevoje zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter s tehničnim posegom iz vozila rešili dve udeleženki. Že pred njihovim prihodom sta vozilo sama zapustila ena sopotnica in otrok. Gasilci so z reševalci NMP ZD Domžale poskrbeli za oskrbo in imobilizacijo poškodovanih ter prenos do reševalnih vozil. Pri tem so imeli kar nekaj dela, saj je teren izredno strm, za lažji dostop pa so morali odstraniti tudi nekaj grmovja in vejevja.

Potočnik nam je še povedal, da je reševalna akcija potekala hitro in usklajeno ter se za sodelovanje na intervenciji zahvalil vsem sodelujočim gasilskim društvom in ekipam reševalne službe.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo, sporočili, da voznica (54) ni vozila po desnem smernem vozišči glede na dovoljeno smer vožnje in je
zapeljala levo preko nasprotnega smernega vozišča na travnato površino po brežini navzdol, kjer je trčila v drevo. V vozilu so se še nahajali trije potniki. Vsi  trije in voznica so se poškodovali in bili z reševalnimi
vozili odpeljani v UKC Ljubljana. Po podatkih policije so utrpeli lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi