Huda prometna nesreča v Blagovici: Voznik trčil v reklamni pano ter se hudo poškodoval. Iz pločevine so ga rešili gasilci

Danes nekaj pred osmo uro zjutraj je na regionalni cesti pri Petrolovem bencinskem servisu v naselju Blagovica, občina Lukovica, prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo, ki je trčilo v reklamni pano Petrolovega bencinskega servisa. Voznik, šlo naj bi za mlajšo osebo moškega spola, ki je utrpel hude poškodbe, so morali gasilci iz vozila rešiti s tehničnim posegom. Do nesreče naj bi po neuradnih informacijah prišlo zaradi neprilagojene hitrosti.

Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Bogdan Potočnik, nam je v zvezi s prometno nesrečo v Blagovici povedal, da so bili o njej obveščeni danes ob 7.56 uri zjutraj. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu in s tehničnim posegom rešili hudo poškodovanega voznika, ki je ostal ukleščen v vozilu in ga predali reševalcem NMP ZD Domžale, ki so ga nato prepeljali v ljubljanski UKC.

Potočnik nam je še povedal, da je voznik z osebnim vozilom znamke Honda Civic bočno trčil v reklamni pano Petrolovega servisa in sicer z bočnim delom voznikove strani, zaradi tega je utrpel tudi hude telesne poškodbe, saj se je vozilo skoraj ovilo okrog droga, na katerem je reklamni pano. Da so lahko rešili voznika iz vozila, so morali gasilci po besedah Potočnika izrezati bočni del in streho vozila, saj je imel voznik ukleščene noge. So pa s hitrim tehničnim posegom poskrbeli, da so hudo poškodovanega moškega, šlo naj bi za osebo staro okrog 25 let, oddali čim hitreje v oskrbo reševalcem.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili policisti o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami obveščeni danes, nekaj po 8. uri, ki se je pripetila na regionalni cesti v naselju Blagovica. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je voznik osebnega vozila Honda domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen sam. Zaradi opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, je bila cesta zaprta v obe smeri. 

Na intervenciji so poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale sodelovali tudi gasilci PGD Blagovica, PGD Lukovica in PGD Prevoje. 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi