Huda prometna nesreča: S kombiniranim vozilom trčil v stoječe tovorno vozilo, ena oseba umrla

Danes, nekaj minut čez 12. uro je na štajerski avtocesti, med priključkom Blagovica in počivališčem Lukovica, v smeri Ljubljane, prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kombinirano in tovorno vozilo. V silovitem trku je 23-letni potnik padel iz kombiniranega vozila in umrl na kraju, 27-letni voznik pa je utrpel poškodbe. Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta na tem odseku dlje časa zaprta.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.17 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti med priključkoma Blagovica in Počivališčem Lukovica, v smeri Ljubljane, voznik kombiniranega vozila na odstavnem pasu trčil v stoječ kamion. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na kombiniranem vozilu, nudili pomoč reševalcem in ostalim službam ter očistili cestišče razlitih motornih tekočin. V kombiniranem vozilu sta se v času nesreče nahajali dve osebi. Zaradi hudih poškodb je sopotnik v kombiniranem vozilu umrl, voznik pa je utrpel poškodbe. Reševalci NMP Domžale so poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

“Danes, nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico v smeri Ljubljane, v kateri je umrl 23-letni potnik v kombiju. Po prvih podatkih je voznik kombija, ki je vozil v smeri Ljubljane trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je pred njim ustavil zaradi razmer v prometu. Trčenje v zadnji del tovornega vozila je bilo tako silovito, da je iz kombija padel potnik, ki je na kraju nesreče zaradi poškodb umrl. 27-letni voznik kombija je bil lažje telesno poškodovan, voznik tovornega vozila pa v nesreči ni bil poškodovan,” nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka.

Po besedah Tomaževica je bil promet na avtocesti zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče v smeri Ljubljane oviran, obvoz je bil urejen preko vzporedne regionalne ceste. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi