Huda prometna nesreča pri Študi: Huje poškodovan voznik ostal ukleščen v prevrnjenem vozilu

Danes, nekaj pred 19. uro zvečer je na državni cesti med Domžalami in Dragomljem, v križišču za Študljansko cesto v Študi prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V nesreči je voznik, ki je utrpel hujše poškodbe, po prevračanju ostal ukleščena v vozilu, iz katerega so ga s tehničnim posegom rešili poklicni gasilci CZR Domžale. Po podatkih policije je voznikovo življenje ogroženo.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.54. uri obveščeni, da je na državni cesti med Domžalami in Dragomljem, v križišču s Študljansko cesto, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, pri tem pa je eno vozilo po trku obstalo na boku na bližnjem travniku. Voznik tega vozila, ki je v nesreči utrpel poškodbe, je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga s tehničnim posegom rešili gasilci in ga nato predali reševalcem NMP Domžale, ki so ga oskrbeli in prepelji v UKC Ljubljana. Gasilci so na kraju še odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega voznika, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter razsvetljevali kraj prometne nesreče policistom.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče, ki se je pripetila okrog 19. ure na cesti Domžale – Šentjakob v križišču za Študo, nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana povedala, da je po do sedaj zbranih obvestilih voznik dohitel voznico, ki je pred njim zmanjšala hitrost in zavijala levo v smeri Štude. Voznik je vozilo pred njim nepravilno prehiteval, pri tem pa trčil v zadnji del vozila, izgubil oblast nad svojim vozilom, ki je na cesti najprej drselo, nato pa se prevračalo. “Voznik, ki po prvih podatkih ni uporabljal varnostnega pasu, se je pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo in ostaja na zdravljenju. Policisti bodo izvedli ustrezen ukrep,” je še povedala Aleksandra Golec.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi