Huda prometna nesreča pri Kompoljah, poškodovana sopotnica ostala ukleščena v vozilu

Nekaj pred 1. uro zjutraj je na štajerski avtocesti pri Kompoljah prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ki sta po trku trčili še v zaščitno betonsko ograjo in prometno infrastrukturo ob robu vozišča. V nesreči je sopotnica iz enega izmed udeleženih vozil utrpela hujše telesne poškodbe, iz vozila pa so jo morali poklicni gasilci CZR Domžale rešiti s tehničnim posegom.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil pred nekdanjo cestninsko postajo Kompolje, v smeri proti Celju, obveščeni ob 0.54 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče ter s tehničnim posegom iz vozila rešili hudo poškodovano sopotnico, katero so nato reševalci NMP Domžale prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Zaradi prometne nesreče, pripetila se je na kraju, kjer se zaradi del (odstranjevanja cestninske postaje) zoži, je bila avtocesta v smeri Celja nekaj časa zaprta za ves promet.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da je do prometne nesreče prišlo, ker je 24-letni voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v pred seboj vozeče vozilo 69-letnega voznika. Obe vozilo je nato zaneslo tako, da sta trčili še v prometno infrastrukturo ob robu vozišča. Potnica v vozilu 69-letnika je zadobila telesne poškodbe. Z voznikoma je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pri udeležencu negativen, pri povzročitelju pa nad dovoljeno mejo, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper povzročitelja izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi