Huda prometna nesreča na trzinski obvoznici, voznik se bori za življenje

Danes okrog 9. ure dopoldan je na trzinski obvoznici voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in najprej trčil v zadnji del vozila pred seboj, nato pa ga je odbilo desno iz vozišča, kjer je trčil v obcestno zvočno ograjo, vozilo pa se je nato prevrnilo na streho. Po podatkih policije je voznikovo življenje ogroženo. Zaradi ogleda kraja in ugotavljanja okoliščin prometne nesreče, je bil promet v tistem delu oviran kar nekaj časa.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti danes okrog 9. ure obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v kraju Trzin. Policisti so na podlagi ogleda kraja prometne nesreče in po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da je  69-letni voznik vozil osebno vozilo BMW po desnem prometnem pasu glavne ceste iz Trzina proti centru Ljubljane. Pri odseku 295 je po vsej verjetnosti zaradi zdravstvenih težav izgubil oblast nad vozilom in trčil v 44-letnega voznika Fiata, ki je vozil pred njim po istem prometnem pasu. Slednjega je pri trčenju odbilo naprej, zavrtelo in zaneslo v levo, voznika BMW-ja pa je po trčenju odbilo v desno, preko robnika in travnate površine, kjer je s sprednjo stranjo vozila trčil v protihrupno ograjo. Po trčenju v protihrupno ograjo se je njegovo vozilo prevrnilo na streho in odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo na strehi. Policisti so voznika BMW-ja nezavestnega izvlekli iz vozila, nujno pomoč pa mu je nudilo zdravstveno osebje, nato je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Potnici v BMW-ju in voznik Fiata so utrpeli lahke telesne poškodbe in so bili prav tako z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana.

Na Policijski Upravi Ljubljana so še povedali, da policisti omenjeno nesrečo po do sedaj zbranih obvestilih obravnavajo kot prometni dogodek, v katerem je nastalo za približno 20.000 evrov škode. V času opravljanja ogleda in odpravljanja posledic je bila cesta zaprta, okoli 11.15 je bil sproščen levi prometni pas, okrog 12. ure pa je bil promet v celoti sproščen.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi