Hud požar popolnoma uničil garažo v Biščah pri Ihanu

Danes ob 13.06 uri popoldan je bil Regijski center za obveščanje seznanjen, da je zagorela garaža v Biščah pri Ihanu v občini Domžale. Na kraj požara so bili napoteni poklicni gasilci CPV Domžale, PGD Ihan, PGD Domžale-mesto, PGD Pšata-Dragomelj in PGD Jarše Rodica ter policisti.

Ognjeni zublji so tokrat popolnoma uničili garažo, ki se je nahajala poleg stanovanjske hiše. So pa gasilci s hitrim in učinkovitim posredovanjem preprečili, da bi ogenj uničil še na bližnjo stanovanjsko hišo. Po besedah vodje intervencije Matjaža Korošca iz CPV Domžale, je garaža v kateri se je nahajala kurilnica ter več pohištva in ostalega materiala, popolnoma pogorela. Da so gasilci lahko začeli s posredovanjem, so morali najprej vlomiti v garažo, saj nikogar od stanovalcev ni bilo takrat doma. S hitrim posredovanjem so preprečili, da bi zagorela še bližnja stanovanjska hiša, ki so jo ognjeni zublji že oblizovali ob njihovem prihodu. Da je bila res huda intervencija, govori že to, da je trajala skoraj uro in pol, na njej pa so sodelovali štirje gasilci CPV Domžale z dvema voziloma, deset gasilcev PGD Ihan z dvema voziloma, osemnajst gasilcev PGD Domžale-mesto s tremi vozili, pet gasilcev PGD Pšata-Dragomelj z enim vozilom in štirje gasilci PGD Jarše-Rodica z enim vozilom. Po končanem gašenju so vso uničeno pohištvo in ostali material znosili iz hiše ter s termijsko kamero pregledali prostore garaže in stanovanjske hiše.

Kot je še povedal Korošec se zahvaljuje svojim poklicnim kolegom in prostovoljnim gasilcem za hitro in strokovno posredovanje na požaru.

Vzrok požara še ni znan. Trenutno si kraj požara ogleduje policija, gasilci PGD Ihan pa opravljajo požarno stražo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Domžale-mesto; PGD Ihan
Tagi