Hišna preiskava pri 65-letnemu Domžalčanu: prepovedane droge, ponarejene listine …

Policisti so včeraj pri 65-letnemu osumljencu iz Domžal opravili hišno preiskavo, v kateri je bilo najdenih in zaseženih večje število tablet – prepovedanih substanc, večjo količino gotovine, naboje in prepovedano pirotehnično sredstvo. Policisti so prav tako v času hišne preiskave 42-letnemu osumljencu, ki se je takrat nahajal v stanovanju, zasegli ponarejena osebna dokumenta, pri še enemu 64-letnemu moškemu pa manjšo količino konoplje.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti Policijske postaje Ljubljana Center včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, pravili hišno preiskavo pri 65-letnemu osumljencu iz Domžal. Pri hišni preiskavi je bilo najdenih in zaseženih 460 tablet flormidal in 40 tablet rivotril. Gre za prepovedane substance za katere je promet ter posest dovoljena pod določenimi pogoji. Prav tako so policisti našli večjo količino gotovine, 6 nabojev in prepovedano pirotehnično sredstvo. Pri 42-letnemu osumljencu, ki se je v času preiskave nahajal v stanovanju so zasegli še ponarejena osebna dokumenta, pri še enem 64-letnem moškem pa manjšo količino prepovedane droge konoplja.

“Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper prvo omenjenega osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami ter izvedena prekrškovna postopka po zakonu o orožju in zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Zoper drugega osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi sumov kaznivega dejanja ponarejanja listin. Zoper tretje omenjenega pa bo izveden prekrškovni postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami”, so še sporočili s PU Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: PP Ljubljana Center

 

Komentarji uporabnikov
Tagi