Gorelo ob rekreacijski poti v Zgornjih Jaršah

Danes okrog 15.30 ure je ob reki Kamniški Bistrici v Zgornjih Jaršah prišlo do požara v naravi. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Jarše-Rodica, ki so požar hitro pogasili ter preprečili njegovo širjenje.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v naravi v neposredni bližini rekreacijske poti ob Kamniški Bistrici v Zgornjih Jaršah obveščeni ob 15.35 uri. Požar, gorela sta trava in podrastje, na površini okrog 450 kvadratnih metrov, so gasilci hitro pogasili ter preprečili njegovo širjenje, saj je pihal veter, pogoji za gorenje v naravi pa so trenutno zaradi suhega vremena več kot primerni.

Vzrok za požar še ni znan, lahko pa bi bil odvržen cigaretni ogorek, ki ga je v naravo odvrgel mimoidoči sprehajalec. Zato ob tej priložnosti velja opomniti k previdnosti in preudarnem ravnanju, saj lahko z odvrženim cigaretnim ogorkom hitro povzročimo požar v naravi, ki se v teh dneh, zaradi suhega vremena, pa tudi zaradi vetra, lahko razširi zelo hitro.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi