Gorelo kot iz bakle v Domžalah!

Obiskali smo kraj požara, ki je danes popoldne zajel stanovanjsko stolpnico na ulici Matije Tomca v Domžalah. Vsa stolpnica je bila prazna, saj so gasilci evakuirali vse stanovalce. V času našega prihoda so gasilci izvajali še požarni pregled.

Kot smo že poročali, je malo pred tretjo uro popoldan zagorela streha na stolpnici ulice Matije Tomca v Domžalah. Na sami intervenciji je sodelovalo več gasilskih enot.

Kot nam je povedal vodja intervencije, Bogdan Potočnik, vodja izmene Centra požarne varnosti Domžale, je ogenj zajel ostrešje stanovanjskega bloka v Domžalah. Na samo intervencijo so aktivirali več gasilskih enot ter tudi Gasilsko brigado Ljubljano in Gasilsko reševalno službo Kranj, ki sta na pomoč priskočila z gasilskima lestvama. Aktiviran je bil tudi ves sektor, ki sodeluje v okviru Civilne zaščite Domžale. Vse stanovalce so gasilci in policisti pravočasno evakuirali. Pri tem pa je bil en policist poškodovan zaradi zastrupitve z dimom in odpeljan v Klinični center v Ljubljano.

Kot je še povedal Potočnik, je bila intervencija izredno zahtevna. So se pa po njegovih besedah s svojo požrtvovalnostjo izredno izkazali vsi, ki so sodelovali na današnji intervenciji. Na intervenciji je sodelovalo 192 ljudi z 32 vozili. Poleg gasilcev, so sodelovali tudi policisti PP Domžale, Nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Domžale, Štab Civilne zaščite Domžale, Radio klub Domžale, Taborniki Roda Skalnih taborov Domžale in Rdeči Križ Domžale.

V času našega obiska je bila stolpnica še polna gasilcev, ki so preiskovali prostore, ki jih je zajel požar. Zaradi zaprtja celotnega objekta in evakuacije, stanovalci to noč ne morejo preživeti v svojih stanovanjih. Tako bodo nekateri stanovalci to noč preživeli pri svojcih in prijateljih. 32 stanovalcev goreče stolpnice, pa bo noč preživelo v hotelu Ambient v Domžalah, ki jim je prijazno ponudil brezplačna prenočišča.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Franci Knez
Tagi